Zasuk od 0:2 do 4:2 za vrh

Nogometaši Tolmina nadaljujejo spomladanski zmagoviti niz. V primorskem derbiju 3. SNL zahod so ugnali sežanski Tabor in obdržali prvo mesto na lestvici pred gostovanjem pri neposrednem tekmecu za napredovanje, Zarici.

Pred sežanskimi vrati je bilo večkrat vroče Foto: Nk Tolmin
Pred sežanskimi vrati je bilo večkrat vroče Foto: Nk Tolmin

TOLMIN > Drugi spomladanski dvoboj Tolmincev pred domačimi gledalci je bil zavoljo začetnega razvoja dogodkov precej podoben prvemu, ko so se prav tako v primorskem derbiju pomerili z Ajdovci. Tudi v soboto so na Brajdi prvi povedli gostje. Domači privrženci pa so v oblačnem Tolminu v uvodnih desetih minutah doživeli kar dve hladni prhi. Zdesetkani Sežanci brez Mateja Godniča in Mateja Bombača so v dveh napadih dvakrat presenetili domačo obrambo, v kateri zaradi rumenih kartonov ni bilo Matije Šuligoja. Isti razlog pa je botroval tudi odsotnosti Dejana Sokanovića. Trenerja sta bila prisiljena v nekaj rošad, ki so se sprva bolje obnesle gostom.

Na Brajdi, gledalcev 250, sodnik Frece (Ljubljana) 6. Strelci - 0:1 Stančič (6), 0:2 Jerkič (10), 1:2 Da. Sokanović (27), 2:2 Lo Duca (50), 3:2 Kos (57), 4:2 Lo Duca (74, iz 11m). TKK Tolmin: Baloh 6, Kucalović 6,5 (od 88. Zaletelj -), Lipužič Bratuž 6,5, Kos 6,5, Zornik 6, Kravanja 6 (od 52. Jarc 6), Rakušček 7, Volarič 6,5, Mrak 6,5 (od 66. Urbančič 6), Lo Duca 7, Sokanović 6,5. Trener: David Kanalec. Tabor Sežana: S. Bole 6,5, Pirc 6, Č. Kariž 6 (od 46. U. Barut 6), Čvokić 6, Podgoršek 6 (od 34. B. Bole 6, od 78. Pandžan 6), P. Barut 6, Stančič 6,5, K. Kariž 6, Mersovski 6, Jerkič 6,5, Tribušon 6. Trener: David Kompara. Rumeni kartoni - Baloh, Da. Sokanović; Podgoršek, B. Bole, Pirc.

Tolminci so tekmo spet začeli preveč ležerno in izdatno prispevali k nepričakovanemu sežanskemu vodstvu z 0:2. Do zadetkov so gostje prišli domala neovirano oziroma brez odpora domačinov, ki v uvodnih 20. minutah praktično niso posegli po prekršku. Odgovor Tolmincev, ki imajo velik ofenzivni potencial, je bil silovit, a so se Sežanci spretno in srečno ubranili domačih naletov. Vse do 27. minute in zadetka Daliborja Sokanovića, ki se je blizu sredine igrišča otresel dveh spremljevalcev in po samostojnem prodoru znižal izid. V sporni akciji se je poškodoval Žan Podgoršek, ki so ga odpeljali z rešilcem.

“Če je naš igralec s počenim rebrom končal v bolnišnici, potem je šlo za prekršek. Ne vem, kako da sodnik tega ni videl. Mi smo bili prisiljeni spremeniti postavitev, ki je dobro delovala. Tekma se je prelomila v korist gostiteljev, ki so bili v nadaljevanju boljši in zasluženo zmagali,” je pojasnil trener Sežancev David Kompara. Tabor je do odmora še zdržal hud pritisk gostiteljev. Tolminske akcije so se vrstile, izenačenje je viselo v zraku, a domači privrženci so ga dočakali šele v drugem polčasu. Zrežirala ga je naveza Danjel Rakušček-Tim Lo Duca ob asistenci Daliborja Sokanovića.

Za rezultatski zasuk je z natančnim prostim strelom poskrbel Gregor Kos, ki je tokrat zaigral v obrambi. Domače točke pa je iz enajstmetrovke potrdil Lo Duca, ki je po tekmi povedal. “Zavedamo se, da nas le zmage vodijo do začrtanega cilja. Sprva smo si nekoliko zagrenili življenje. Očitno potrebujemo zadetek v lastni mreži, da nas zdrami. Pomembno pa je, da so točke ostale doma.” Tudi tolminski trener David Kanalec je bil razumljivo zadovoljen z razpletom, manj pa z uvodom dvoboja: ”Zadetka smo dobili po individualnih napakah. Ni bilo lahko, a pokazali smo, da smo močni in mirni. Verjeli smo v zasuk in ga tudi dočakali. Tekma z Zarico lahko prinese marsikaj, a prvenstva še ne bo konec.”ALEŠ SORTA


Najbolj brano