Zaplet, razplet ali nič novega

Zelo redko je vsa pozornost nogometne javnosti usmerjena v slovensko Istro. Če je bila v zadnjih letih pretežno zaradi zgodb o dolgovih in pretresih, bo nocoj zgolj zaradi nogometnih razlogov.

Se bodo Koprčani nocoj veselili uspeha proti državnim prvakom? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Se bodo Koprčani nocoj veselili uspeha proti državnim prvakom? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Mariborčani, ki branijo pet točk prednosti, so v Istro pripotovali včeraj popoldne. Predvidoma naj bi bili precej oslabljeni, če gre verjeti napovedim iz slovenske nogometne prestolnice. Matic Črnic, Martin Milec, Dejan Mezga in Nusmir Fajić naj bi bili odsotni zaradi poškodb, zanesljivo pa ne bo Mitje Vilerja, ki bo izpustil tekmo v rojstnem mestu zaradi štirih rumenih kartonov. Manjkali jim bodo trije obrambni igralci, eden vezist in en napadalec. “Pripravljamo nove rešitve, imamo igralce, ki bodo izpolnili zahteve,” je skrivnosten trener Ante Šimundža. “V Koper gremo z enako željo kot na tekme v evropskem pokalu. Imamo boljšo ekipo in boljše posameznike,” dodaja kapetan Marcos Tavares, ki bo eden glavnih adutov v napadu, ob fizično odlično pripravljenem Jeanu-Philippeju Mendiyu, tudi enemu od kar številnih vijolic, ki so pred tem teptali travo koprske Bonifike.

Če je mariborska postava bolj predmet ugibanj, pa to ne bi smelo veljati za koprsko, ki se bo bolj ali manj držala preizkušene taktike, ki jo je s pridom uporabila v začetku nogometne pomladi v Mariboru. Torej obrambne postavitve, s prežanjem na hitre protinapade in računajoč tudi na kakšno novo neprevidnost Jasmina Handanovića. Bolj kot na to pa gre računati na kakšno lucidno potezo zveznega igralca Domna Črnigoja, ki je v zadnjih tekmah naredil neverjeten kakovosten preskok in je prav gotovo koprski adut za najvišjo odškodnino ob prodaji v zgodovini kluba z Ljubljanske ulice 2. O ceni pod milijonom evrov v klubskem vodstvu bojda nočejo niti razpravljati.

Verjetna postava Kopra - Simčič; Hadžić-Halilović-Blažič (Šme); Čovilo-Guberac; Ivetić-Črnigoj-Palčič; Galešić; Štromajer (Pilčić).

Postava se zdi bolj ali manj zabetonirana. Dvomimo, da bi se Rodolfo Vanoli odločil za kakšen poseg v ekipo. Morda v konico napada, saj je Jaka Štromajer v Stožicah deloval utrujeno. V tem primeru bi morda priložnost dobil Dražen Pilčić.

V temo kanarčki sicer vstopajo z zavedanjem, da trenutno še niso povsem zreli za skok povsem na vrh (na to nenazadnje kaže sezona), toda poskusiti seveda ni greh.

V klubu pričakujejo spodoben obisk, tekmo, ki se začne ob 20.05, bo sodil trenutno drugi najboljši slovenski sodnik Matej Jug iz Čiginja.

ROK MAVER


Najbolj brano