Zahovič: Čeferinove kazni so zame medalje

Nogometna zveza Slovenije je zaradi nešportnih dogodkov v petem krogu prve slovenske lige športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču izrekla trimesečno prepoved sodelovanja v nogometu pod okriljem NZS ter ponovno kaznovala Olimpijo, ki bo morala plačati 4.200 evrov, in Maribor z globo v višini 2.200 evrov.

Direktor Maribora Zlatko Zahovič Foto: Tamino Petelinsek
Direktor Maribora Zlatko Zahovič Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA>“Mislim da mi ne more nihče pokvariti prekrasnega dneva po včerajšnji veliki zmagi za Maribor in slovenski nogomet. Kar pa se kazni tiče, Čeferinove kazni so zame medalje. Pritožili se bomo z zmagami. Vsaka zmaga Maribora in slovenskega nogometa je za njih boleča,” je odločitev NZS pokomentiral Zlatko Zahovič ter o četrtkovi zmagi Maribora nad Panathinaikosom, prvo v evropski ligi, dejal: “Veseli me zaradi ekipe, fantov, ki resnično vsak dan napredujejo, delajo odlično in so ambiciozni. Toda to ni bila le zmaga Maribora, ampak slovenskega klubskega nogometa, zato smo še toliko bolj veseli. Nismo bili pod pritiskom, tudi igralci ne, želeli so le prikazati na igrišču, da smo dobri. Želeli so pokazati, da je slovenski klubski nogomet odličen in se lahko z dobrim delom kosa z vsemi, tudi s Panathinaikosom.”

Navijači obeh ekip, Olimpije in Maribora, so na omenjenem derbiju 11. avgusta v ljubljanskih Stožicah, ki se je končal z 0:0, z nešportnim navijanjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oziroma skupine, zato je disciplinski organ NZS na podlagi veljavnih predpisov sprejel omenjene kazni, so obrazložili v zvezi. Zahoviča je disciplinski organ NZS kaznoval zaradi neprimernega vedenja med polčasoma, v drugem polčasu ter neposredno po zaključeni tekmi. Predsednik NZS Aleksander Čeferin je o tem tedaj zatrdil, da je Zahovič grozil in zmerjal njega in vodstvo zveze, Mariborčani pa so v prvih odzivih za razliko od vodstva Olimpije trdili ravno nasprotno.

NZS želi, da bi slovenski stadioni postali mesto, kjer bo zagotovljena varnost in dobro počutje vseh ljubiteljev nogometa. “NZS bo zato poleg izobraževanja in komunikacije z vsemi akterji tudi v prihodnje vse tovrstne kršitve dosledno sankcionirala. Ves denar iz naslova kazni bo zveza vložila v razvoj mladinskega nogometa,” so še sporočili iz zveze.

STA


Najbolj brano