Zahović(a) v športnem parku

Kljub zaključku članske sezone je nogometno dogajanje v Novi Gorici zelo razgibano. V petek se namreč že začnejo priprave na novo.

Jean Mbida Bindzi Ebila odhaja iz Nove Gorice Foto: Boštjan Bensa
Jean Mbida Bindzi Ebila odhaja iz Nove Gorice Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA > Ugibanja, kdo bo v prihodnje nosil dres ND Gorica, se kar vrstijo, tako kot tudi kakšen bo klubski ustroj po vstopu vlagateljev oziroma partnerjev iz Parme. V tem tednu so se zvrstili številni pogovori, odprtih vprašanj je namreč še kar nekaj. Nerešena ostaja igralska križanka tako kot tudi status Dejana Žigona, Mihe Gregoriča in Mihe Mevlje. Amedej Vetrih naj bi se odpravil v Italijo. Klub sta že zapustila Jean M'bida, ki je preteklo sezono novogoriške barve branil kot posojen igralec Catanije, in Nedim Durić.

Izpisnici sta dobila tudi Sandi Bremec in Marko Rojc. Nogometaša, ki sta v pretekli sezoni z mladinsko ekipo Hita Gorice osvojila državni naslov, utegneta kariero nadaljevati v Celju. Člansko pogodbo z Novogoričani naj bi podpisal eden najbolj vidnih posameznikov mladinske ekipe Amel Džuzdanović, ki ga jutri s soigralci morda čaka odločilna tekma na poti do ubranitve državnega naslova. Na umetni travi v športnem parku bodo v predzadnjem krogu 1. SML gostili Maribor. Pred Štajerci imajovarovanci Iztoka Kavčiča točko naskoka. Z zmago bi si že zagotovili naslov. Za ohranitev prvega mesta pa bi utegnil zadostovati tudi remi, saj Novogoričani v sklepnem krogu gostujejo pri zadnjeuvrščeni Jarenini. Mariborčani z Luko Zahovićem na igrišču in bržkone tudi očetom Zlatkom na tribunah pa jim bodo seveda skušali prekrižati račune. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Dve uri prej se bodo pomerili še novogoriški in mariborski kadeti. Razmerje moči je dokaj podobno, le da izbranci Davida Peršiča branijo tretje mesto in pet točk naskoka pred Štajerci. Tilen Nagode pa lovi strelsko lovoriko. ALEŠ SORTA


Najbolj brano