Zagorje bo prezimilo na vrhu

Zagorje je s čvrsto igro v obrambi in s hitrimi protinapadi pokazalo, da je zasluženo na prvem mestu. Od blizu mu sledita Tolmin in zasavski sosed Rudar, ki je nadigral Adrio.

Izolani so vodili s tremi goli prednosti, a so zmagali “le” z golom razlike  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolani so vodili s tremi goli prednosti, a so zmagali “le” z golom razlike  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Tekma 13. kroga brez primorskih klubov - Ivančna Gorica : Calcit Kamnik 6:0 (3:0).

Jadran : Zagorje 0:2 (0:1)

DEKANI > Igrišče I. Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Šmajc (Kranj). Strelca - 0:1 Kranjc (26), 0:2 Nikolić (72).

Jadran Dekani: Jerman, Novak, Redjepi (od 57. Bržan), G. Ščulac, Gavrič, Ugrin, Grdina, Stepančič (od 63. Palčič), Smrtnik, Štulac (od 76. Knafelc), Lekić. Trener: Dean Ščulac.

Dekančani so prevzeli pobudo, vendar je zrela gostujoča ekipa zelo čvrsto stala v obrambi in prežala na protinapade. Sredi prvega polčasa je imel Jadran dva prosta strela iz ugodnih položajev. Vratar Miha Gracar je najprej ubranil neposreden strel Lea Štulca s 25 metrov, potem pa še poskus istega igralca po uigrani kombinaciji. V času najbolj izrazite premoči domačih so gostje izkoristili nezbranost obrambe. Anže Kranjc je pobegnil po desni strani in premagal vratarja. Najbližje izenačenju je bil Gregor Ščulac, ki je dvakrat prodrl pred gol, a je enkrat zgrešil, drugič pa je bil od njega uspešnejši Gracar. Med obleganjem gostujočih vrat je nekdo od igralcev Jadrana slabo vrgel žogo iz avta, Kranjc je še enkrat pobegnil branilcem, pritekel do konca igrišča in podal žogo Denisu Nikoliću, ki je postavil končni izid. Gostje so nato z obrambno igro ubranili zmago. DV

Tabor : Zarica 1:1 (1:1)

SEŽANA > Stadion R. Štolfa, gledalcev 70, sodnik Tošeski (Medvode). Strelca - 0:1 Šujica (23), 1:1 Gashi (ag, 28).

Tabor Sežana: S. Bole, Č. Kariž, Godnič, Barut, Podgoršek, Pirc, Tribušon, K. Kariž, Gavrić (od 80. B. Bole), Pandža (od 63. Mersovski). Trener: Marjan Kovačič.

Tadej Tomažič, tragični “junak” tekme, je imel izjemno priložnost za zadetek v uvodu tekme, a je bil vratar Jaka Šimenc na mestu. Gostje so boljšo igro unovčili z vodstvom prek Blaža Šujice, ki mu je vratar Sašo Bole prvi poskus ubranil, a se je Šujica dokopal do odbite žoge in dokončal delo. Kmalu zatem je prosti strel Tomažiča branilec gostov Elbasan Gashi usmeril v lastno mrežo. V 72. minuti je vratar Šimenc v kazenskem prostoru podrl Davorja Gavrića in bil izključen, zaradi protestov pa tudi trener gostov Janez Zupančič, ki je pred tem opravil že vse menjave. V vrata je moral igralec Momir Bojić (sicer z vratarskimi izkušnjami), ki je Tomažiču ubranil strel. Dogodek ima lepotno napako, saj je bil Gavrić v prepovedanem položaju, kar pa nezanesljivi pomočnik Uroš Bensa ni videl. Sežanci so bili zatem vidno nervozni in brez pravih akcij. RM

Rudar : Adria 4:1 (2:0)

TRBOVLJE > Mestni stadion, gledalcev, 250, sodnik Antić (Dekani). Strelci - 1:0 Karamarković (3, z 11m), 2:0 Laznik (39), 3:0 Medved (53), 4:0 Karamarković (65), 4:1 Devetak (88).

Adria: Mavrič, Baša, Furlan, Žigon (od 46. Skok), Rožič (od 46. Demirović), Jerkič, Hriberšek, Lutman (od 62. Devetak), Žibernik, Sokanović, Dornik. Trener: Enes Demirović.

Nogometaši Adrie so si pripravili nekaj polpriložnosti le v prvem polčasu, toda kaj, ko so v nasprotnem napadu (spet) naredili nepotreben prekršek v kazenskem prostoru. Trboveljčani so po najstrožji kazni hitro povedli. Tudi v nadaljevanju so bili boljši, med drugim so zadeli prečnik, pred odmorom pa so po napaki ožje obrambe gostov povišali vodstvo. Tudi v drugem delu se podoba ni spremenila, ob premalo disciplinirani in agresivni igri Mirencev, je imel Rudar več priložnosti, od katerih vratar Matej Mavrič, sicer edina svetla točka v ekipi, dveh ni mogel ubraniti. Pred koncem je Adria dosegla gol po lepi kombinaciji treh igralcev, kar pa ni moglo popraviti splošnega vtisa. Pomenljivo je, da je moral trener in igralec Enes Demirović opraviti vse tri menjave zaradi poškodb, nato pa se je poškodoval še sam in Adria je tekmo končala z igralcem manj. BN

Sava : Izola 3:4 (0:3)

KRANJ > Igrišče Save, gledalcev 80, sodnik Vivod (Dravograd). Strelci - 0:1 Maletić (34), 0:2 Kotnik (35), 0:3 Kotnik (41), 1:3 Dojčinović (68), 2:3 Kern (78), 2:4 Kremenović (79), 3:4 Vengust (90).

Izola: Rupnik, Tadić, Maletić, Maršič, Vatovec, Pijalič, Modrijan, Kotnik, Kremenović, Mikac, Iriškić (od 88. Brec). Trener: Aljoša Čotar.

Izola je v prvem polčasu povsem prevladovala, medtem ko Sava ni sprožila niti enega strela. Gostje so na gol čakali dobre pol ure, potem pa so dosegli tri v sedmih minutah. Najprej je Željko Maletić zadel po tleh z 18 metrov. V naslednjem napadu je Andrej Kotnik preigral dva nasprotnika in z lepim strelom premagal še vratarja. Isti igralec je z volejem povišal na 3:0. Na polovici drugega polčasa so domači zalagali napadalce z dolgimi podajami v kazenski prostor ter iz gneče so dvakrat zadeli. Zatem je Darko Kremenović odigral dvojno podajo s Kotnikom, preigral dva branilca in zabil odločilni zadetek. SB

Škou : J. Medvode 0:1 (0:1)

AJDOVŠČINA > Nogometni stadion, gledalcev 100, sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelec - 0:1 Đurđević (9).

Ajdovščina Škou: Brecelj, Curk, Kavčič, Mehanović, Krapež, Kadrija (od 46. Stibilj), E. Filipič (od 66. Pintar), Žgur (od 56. Bajc), Vidmar, Smajila, Berginc. Trener: Ljubo Modrijan.

Ajdovci so od začetka prevzeli pobudo, gostje pa so že v deveti minuti iz protinapada zadeli. To je bil njihov edini strel proti vratom vse do 88. minute, ko so šli domači v popoln juriš. Igra je tudi sicer potekala le pred vrati gostov. Napadi so se vrstili, streli tudi. V 17. minuti je Elis Filipič zadel prečnik. V drugem polčasu je se okvir vrat zatresel še po strelu Emirja Mehanovića. Mreža se kljub vsemu ni več zatresla. MN


Najbolj brano