Za utrditev drugega mesta

Koprski nogometaši so v položaju, da bi jih v drevišnjem primorskem derbiju lahko zadovoljil tudi neodločen rezultat. Če pa bodo nadaljevali serijo treh zaporednih zmag, bi bili še toliko bolj zadovoljni, predvsem pa bi se še bolj utrdili na drugem mestu na lestvici.

Medtem ko bosta Goran Galešić (v ozadju) in Saša Aleksander Živec (v modrem dresu) zaigrala tudi na drevišnjem dvoboju, je Andrea Migliorini že preteklost Luke Kopra Foto: Leo Caharija
Medtem ko bosta Goran Galešić (v ozadju) in Saša Aleksander Živec (v modrem dresu) zaigrala tudi na drevišnjem dvoboju, je Andrea Migliorini že preteklost Luke Kopra Foto: Leo Caharija

KOPER > Ekipa, ki je zmes izkušenj in mladih moči, dobro pluje po prvoligaških vodah. Čeprav je na nekaterih čereh že nasedla, pa se je vedno znala iz porazov in pasti tudi izvleči. V primerjavi z lansko sezono ima v istem obdobju osem točk več (Gorica ima sedem točk več), zato se v klubu, ki je ob tem še sklenil novo, za slovenske nogometne razmere visoko, pogodbo o sponzorstvu Luke Koper, v teh tednih upravičeno tolčejo po prsih.

Luka Koper bo v sredo, 6. novembra, gostovala pri Udineseju na stadionu Friuli.

Dvoboji z Novogoričani so v zadnjih sezonah izgubili nekaj naboja, kar je opazno pri padcu obiska, a vseeno imajo večji pomen kot tekme s Celjem, Rudarjem, Zavrčem ... “Pred nami je težka tekma, ne samo v fizičnem, temveč tudi v psihičnem smislu. Tudi Goričane cenimo, a se jih ne bojimo,” derbi napoveduje trener Rodolfo Vanoli.

Trend pred leti, ko je za goriško moštvo igralo precej Koprčanov, se je obrnil: tokrat v italijanski Gorici ni prav nobenega nogometaša iz slovenske Istre, na drugi strani pa je trojica iz Nove Gorice. Eden izmed njih je Miha Gregorič: “Pričakujem pritisk tako od nasprotnikov kot s tribun od prve minute. Upam, da bo tekma tekla v smer, ki si jo mi želimo. Želim si vsaj remija, saj bi s tem ohranili razliko pred Gorico. Sicer se z drugimi ne obremenjujemo, temveč gledamo le nase.” Podobno ponavlja Vanoli in dodaja: “Če zaustavimo njihove bočne igralce in ne dovolimo, da bi Coda dobil uporabne žoge, smo blizu uspehu. Na igrišču moramo Gorico onesposobiti in ji odvzeti energijo.”

Poleg Sandija Arčona je tretji “Novogoričan” v rumeno-modrem dresu Goran Galešić, ki je iz BiH še kot mladinec prišel h Gorici. In morda je prav od njega v največji meri odvisen razplet tokratnega obračuna. Če ga bodo gostitelji zaustavili, bo Luka Koper v težavah, v nasprotnem se da zgoditi, da bo, podobno kot na zadnjih treh srečanjih, kar sam odločil zmagovalca.

DENIS SABADIN


Najbolj brano