Za priključek z vrhom

Danes sta na sporedu preloženi tekmi 18. kroga prve slovenske nogometne lige. Novogoričani gostujejo v Celju, kjer bodo lovili tri točke in priključek z vrhom lestvice.

Abel Gigli (v modrem dresu) je imel v obrambi veliko dela z Marcosom Tavaresem, kako pa bo v Celju? Foto: Leo Caharija
Abel Gigli (v modrem dresu) je imel v obrambi veliko dela z Marcosom Tavaresem, kako pa bo v Celju? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Razplet treh odigranih tekem pretekli konec tedna ni šel pretirano na roko Novogoričanom, ki se bodo v knežje mesto odpravili danes. Komu je prišla prav preložitev, bo moč videti na prizorišču. Sodeč po vremenskih okoliščinah so imeli nekoliko boljše razmere za trening v goriškem taboru, čeravno se tudi varovanci Luigija Apollonija v zadnjih tednih soočajo z načetimi vadbenimi površinami.

“To ne sme biti izgovor, ampak dodatni motiv. Do konca prvenstva nas čakajo tri gostovanja z na papirju slabšimi tekmeci, kar pa na igrišču ne pomeni nič. Takšni dvoboji utegnejo biti še bolj nevarni, če ne bomo vsaj tako motivirani in zavzeti kot na zadnjem obračunu z Mariborom. Za tekmece nismo več neznanka ali presenečenje. Obravnavajo nas kot kandidate za vrh in tako se nam tudi zoperstavijo,” je izhodišča pred gostujočim triptihom razgrnil Apolloni, ki v rezultatskem pogledu nima veliko manevrskega prostora.

Domač spodrsljaj z Mariborom bo treba pač nekje nadomestiti. Novogoričani pa v zbiranju točk na gostovanjih niso ravno uspešni. Če so se na prvih treh veselili dveh zmag, pa je bil izkupiček v nadaljevanju jesenskega dela precej bolj pičel. Na naslednjih petih prvenstvenih tekmah zunaj športnega parka so ob dveh ničlah zabeležili še tri remije.

Novogoričani so bili sicer na Areni Petrol v prvenstvenih obračunih praviloma uspešni. Veliko igrišče celjskega stadiona gre na roko gostom, ki prisegajo na hitre protinapade. Novogoričani pa so za povrh močni tudi v igri ena na ena oziroma proti razredčeni obrambi. Celjani so v zadnjem obdobju sicer strnili vrste. Nasploh pa slovijo kot čvrsta ekipa, ki tekmecu diha za ovratnik.

To so na prvi medsebojni tekmi občutili tudi Novogoričani, ki bodo z zanimanjem pospremili tudi razplet drugega današnjega dvoboja v Novem mestu. Kandidata za izpad Triglav in Krka, ki sta preostala jesenska tekmeca Novogoričanov, se bosta pomerila v neposrednem obračunu za obstanek.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano