Za obstanek ali kaj več

Če razmišljamo logično, je favorit na Bonifiki Triglav, ki je po rangu absolutni vladar gorenjskega konca. Zakaj? Ker rumeno-modri v sredo niso zmogli zmage niti proti njihovim drugoligaškim sosedom.

Aaaaa, padaaa! Koper, kdo drugi, ki bo po sredini blamaži moral pokazati značaj in  - predvsem - igro. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Aaaaa, padaaa! Koper, kdo drugi, ki bo po sredini blamaži moral pokazati značaj in - predvsem - igro. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER> Seveda je pa tudi res, da so Kranjčani največji približek Luki Koper, če iščemo najslabšo ekipo sezone.

Triglav je namreč brez zmage jubilejnih deset tekem in je v tem obdobju osvojil le dve točki, za njim pa je pet zaporednih porazov. Torej, če v Sloveniji obstaja ekipa, ki jo lahko Koprčani premagajo (selekcija glasbene šole je izuzeta), potem so to Gorenjci. Ob globoki krizi je tekma naenkrat postala življenjskega pomena, kajti v primeru novega poloma bi istrski prvoligaš resnično postal resen kandidat za izpad. Triglav bi se jim približal na štiri točke zaostanka. Koprski trener Milivoj Bračun je sicer še vedno tragikomično prepričan, da jih je v pokalu izločilo “odlično moštvo Šenčurja,” hkrati pa verjame v preporod rumeno-modrih: “Od pokala smo ogromno pričakovali, a smo se morali posloviti, zato nam preostane le prvenstvo. Navsezadnje zaostanek za Domžalami na četrtem mestu znaša le šest točk in stvari se lahko hitro spremenijo. Proti Triglavu nimamo izbire, saj nam igra le zmaga.”

Marsikdo se je začudil, ko je nedavno 18-letni Miha Blažič postal najmlajši kapetan v zgodovini koprskega kluba (vsaj kolikor seže spomin še živečih spremljevalcev obalnega nogometa) in mali je po blamaži z Garminom dokazal, da ga je vsaj nekaj v hlačah, ko je pogumno stopil pred novinarje v trenutku, ko se celo izkušeni mački raje izognejo izjavam: “Pokalno srečanje smo odigrali nedopustno slabo, v slačilnici pa je po tekmi vladala grobna tišina, nihče ni spregovoril niti besede. Proti Triglavu se bomo skušali zbrati in vsaj malce popraviti vtis.” Moštvo bo zagotovo spremenjeno, saj so štirje nogometaši v disciplinskem postopku, kljub temu najbrž Bračun ne bo bistveno spremenil postavitve. Že v osnovi ni ljubitelj tveganja, v svojem tretjem mandatu na Bonifiki pa tudi presenetljivo malo uporablja nadarjene mlade moči, zato se bo v napad predvidoma vrnil Osterc, medtem ko bo Brečević najbrž spet čakal v vlogi jokerja. Verjetna je nova zamenjava v vratih z novo priložnostjo za Neneziča, na sredini igrišča pa bo moral Ivica Guberac ob predvidenih žvižgih s tribun dokazati, da je tudi on iz tako trdega testa kakor Blažič.

BORIS PLANINC


Najbolj brano