Za ankaransko zgodovino

Potem ko so obnovili slačilnice in uredili okolico, se je ankaranska ekipa lahko predčasno vrnila na domače igrišče v ŠRC Katerina. Na njem so oranžno-modri nadaljevali niz zmag iz lanske sezone v tretji ligi zahod, čeprav so morali za prve tri točke v drugoligaški konkurenci trepetati do zadnje sekunde.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN > ŠRC Katerina, gledalcev 250, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci - 1:0 Valenčič (13), 2:0 Božič (15), 2:1 Hrovat (25), 2:2 G. Čretnik (56), 3:2 Stipaničev (84 z 11m).

AH Mas Tech: Paal 6,5, Klun 6,5, Kolarič 6 (od 69. Zemljak 6,5), Vodeb 6,5, Božič 7, Gomboc 6,5, Grižonič 6,5, Valenčič 6,5 (od 78. Rudonja -), Stipaničev 6, Šahinović 6 (od 73. Vukelič 6,5), Mihalič 6,5. Trener: Vlado Badžim.

Drugoligaška premiera v Ankaranu se je začela s četrturno zamudo, saj so gostje zaradi zastoja prispeli prepozno. To ni zmedlo domačinov, ki so začeli odločno in s premetenim lobom kapetana Mateja Valenčiča hitro povedli. Šokirani gostje se še niso uspeli zbrati, ko je po šolski kolektivni akciji ankaranskega napada Mark Božič podvojil prednost.

Šele nato so gostje odgovorili in obramba domačinov je začela kazati šibke točke. Dvakrat so se Ankarančani ubranili, nakar je Milko Kovač s prostega strela mojstrsko premagal Mateja Paala, slednji pa je kasneje še enkrat rešil svojo mrežo. Varovanci trenerja Vlada Badžima so nato ponovno prevzeli pobudo in do odmora nanizali štiri priložnosti, a se izid ni spremenil.

Drugi polčas se je začel z dvema poskusoma Božiča, nakar so gostje začeli pritiskati. Kmalu so tudi izenačili. Ankarančani so poskušali odgovoriti, toda razen strelov z razdalje niso bili nevarni. Paal je imenitno obranil udarec iz neposredne bližine, Žiga Škoflek pa je kmalu zatem zamudil srečanje z žogo pred praznimi vrati. Sledila je kazen, ko je Marko Vukelić poslal v ogenj hitrega Mateja Zemljaka, slednjega pa so v kazenskem prostoru zrušili s prekrškom. Ivo Stipaničev je hladnokrvno izvedel najstrožjo kazen in zadel za prvo slavje Ankarančanov, čeprav so se morali nato braniti vse do zadnjega žvižga. SJ


Najbolj brano