Za Gazzetto je Sarma najboljši letos

Italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport je objavil nogometaše, ki sestavljajo najboljšo evropsko enajsterico leta 2012, za najboljšega vratarja pa so pri dnevniku izbrali slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže, Samirja Handanovića. Osemindvajsetletnik se je poleti za 11 milijonov evrov iz Udineseja preselil k milanskemu Interju.

 Foto: Primož Lovrić
Foto: Primož Lovrić

MILANO> Slovenski reprezentančni vratar je eden od le dveh nogometašev italijanskega prvenstva serie A, ki so ju pri Gazzetti uvrstili v idealno enajsterico Evrope. Poleg Handanovića se je iz italijanskega prvenstva med najboljših enajst prebil še nogometaš italijanskega prvaka Juventusa, Andrea Pirlo.

Italijanski časnik je med najboljših enajst igralcev v Evropi v minulem letu uvrstil še branilce Jordija Albo (Barcelona), Thiaga Silvo (PSG), Matsa Hummelsa (Borussia Dortmund) in Philippa Lahma (Bayern), veziste Andresa Iniesto, Sergia Busquetsa (oba Barcelona) ter napadalce Lionela Messija (Barcelona), Radamela Falcaa (Atletico) in Cristiana Ronalda (Real), so novico povzeli na Delovem spletnem portalu delo.si.

STA


Najbolj brano