Z remijem na počitek

Z včerajšnjo zaostalo tekmo med Vipavci in Biljenci je padel zastor nad jesenski del prvenstva v enotni primorski nogometni ligi.

Vipavci (v zelenih dresih) in Biljenci so se razšli z neodločenim izidom Foto: Natali Panič Nardin
Vipavci (v zelenih dresih) in Biljenci so se razšli z neodločenim izidom Foto: Natali Panič Nardin

Fama Vipava : Bilje 1:1 (0:0)

VIPAVA > Igrišče Ob Beli, gledalcev 150, sodnik Klun (Ankaran). Strelca - 1:0 Babič (52), 1:1 Devetak (67).

Fama Vipava: Nešković, Trošt, Bašić, Sluga, A. Trkman (od 36. Premrn), Durnik, A. Bratina (od 82. Balaj), M. Bratina, Babič (od 62. Štor), Kodele, M. Trkman. Trener: Aleš Samec.

Bilje: Kovačević, Miljić (od 62. Luzar), Eler, Kožuh, Umek, Rener, Batič, Doplihar, Žniderčič (od 86. Leban), Žižmond, Devetak. Trener: Valter Besednjak.

Rumeni kartoni - Kodele, M. Trkman; Eler, Miljič, Batič, Rener.

Vrstni red po jesenskem delu EPNL - Bilje 29, Portorož Piran, Fama Vipava 22, Renče 20, Cerknica 19, Jadran Pivovarna Mahnič 18, Postojna 16, Ilirska Bistrica 15, Korte Avtoplus 9, Košana, Komen 7, Plama Instalacije Kovačič 1.

Vipavci so po Cerkničanih še druga ekipa, ki je jeseni uspela iztržiti remi proti Biljam v enajstih odigranih krogih. Gostje bodo imeli pred spomladanskim nadaljevanjem sedem točk naskoka pred Portorožem Piranom in Vipavci, kar jim zagotavlja odlično izhodišče za vrnitev v tretjo ligo zahod. Prvenstvo se bo z drugim delom nadaljevalo 22. marca.

Da so Biljenci zasluženo na prvem mestu, potrjujejo tudi drugi statistični kazalci. Z 48 doseženimi zadetki so z naskokom najučinkovitejša ekipa v ligi (najbližji zasledovalec Portorož Piran jih je zabil 30). Edina neporažena ekipa v ligi pa se ponaša tudi z najbolj čvrsto obrambo, saj je v enajstih tekmah prejela le štiri zadetke. Enega so jim včeraj zabili Vipavci, ki sodijo med prijetnejša presenečenja prvenstva.

Zaključna tekma jesenskega dela sezone sicer ni ponudila veliko razburljivosti pred vrati obeh ekip. Žarišče dogajanje je bilo na sredini igrišča, pri čemer so imeli gostje nekoliko več žogo v svoji posesti, a konkretnih akcij proti golu je bilo le za vzorec. V dobrih igralnih razmerah in pred solidnim številom gledalcev so povedli gostitelji z zadetkom Tomaža Babića, končni izid tekme pa je postavil Miha Devetak.

ASO


Najbolj brano