Z licenco in Skomino

Novogoričani v zadnjih šestih krogih čakajo še po tri domače tekme in tri gostovanja. Prvo bodo opravili danes, ko bodo gostovali v Celju.

Nejc Praprotnik (št. 16 v modrem) je zadel na zadnjem gostovanju pri Muri Foto: Boštjan Bensa
Nejc Praprotnik (št. 16 v modrem) je zadel na zadnjem gostovanju pri Muri Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA > Nogometašem Gorice je bila na prvi stopnji podeljena prvoligaška licenca za prihodnjo sezono, Celjanom, ki imajo še en popravni izpit, pač ne. Odločitve za zeleno mizo bržkone ne bodo vplivale na razvoj dogodkov na igrišču, kjer sta se tekmeca v treh letošnjih predhodnih obračunih vselej razšla z remijem. Tovrsten scenarij se zdi tudi danes dokaj verjeten.

Moštvi namreč ne slovita po učinkovitosti pred nasprotnikovimi vrati. V medsebojnih dvobojih sta dosegli skupno dva gola. Novogoričani na sploh spomladi težko zadevajo, Celjani pa v tej prvini prav tako nimajo zavidljive statistike. Po številu doseženih zadetkov prekašajo le Aluminij, zato pa premorejo druge odlike, po zaslugi katerih se spogledujejo celo s tretjim mestom. Agresivnost, kompaktnost in čvrstost v dvobojih se odražajo v rezultatih.

Celjani se namreč lahko pohvalijo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. V 30 tekmah so tekmeci njihovo mrežo zatresli 25-krat. Tudi Novogoričani spomladi ne prejemajo več golov v serijah. Na posameznih dvobojih jim tekmeci več kot dva niso uspeli zabiti. Skupno so na devetih tekmah prejeli 10 zadetkov. Zato pa (p)ostaja problematičen učinek na nasprotnikovi polovici. Če odštejemo dvoboj z Aluminijem, ki so mu v Kidričevem nasuli tri zadetke, so na preostalih dvobojih (mukoma) zadeli kvečjemu enkrat. Morda pa bi lahko izkoristili domačo razpetost na dveh frontah. Celjani so namreč med tednom odigrali prvo polfinalno tekmo slovenskega pokala z Aluminijem, v srepa jih čaka še povratni obračun na Areni Petrol. Kljub dobri popotnici pa se bodo morali za ponovitev lanskega uspeha in preboj v finale še potruditi.

Novogoričani bodo z izjemo Taulanta Kadrije (kartoni) in Klemna Jerkiča (poškodba) zaigrali v popolni postavi. Zanimivo je, da jim bo še drugič zapovrstjo v tednu dni sodil Koprčan Damir Skomina, ki se bo s polnega avditorija v Barceloni vrnil v slovensko realnost.

ASO


Najbolj brano