Z borbeno igro v drugem polčasu do zmage

Nogometaši Luke Kopra so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Koprčani so se s to zmago prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice, kjer zdaj s 43 točkami in tekmo manj zgolj za tri zaostajajo za vodilnim Mariborom. Današnjo zmago so si priborili po borbeni igri v drugem polčasu, ko je Jaka Štromajer odbito žogo po indirektnem prostem strelu poslal za hrbet gostujočega vratarja.

Primorski derbi je po borbenem, a kakovostnem povprečnem nogometu pripadel domačim nogometašem. Slednji so do uspeha prišli predvsem po zaslugi disciplinirane igre v obrambi. V prvem polčasu so igralci obeh ekip prikazali veliko vnemo in teka, a pravih priložnosti ni bilo. Najlepšo so imeli Koprčani v 18. minuti. Po podaji Gorana Galešiča je Jaka Štromajer sam neoviran z bližine streljal proti goriškemu golu, kjer je bil Alex Cordaz na mestu.

Gostje so sicer imeli nekaj več od igre na sredini igrišča, v napadu pa se jim je poznala odsotnost njihovega najboljšega strelca in igralca Massima Code. Tudi v nadaljevanju dvoboja je igra pretežno potekala na sredini igrišča, v 73. minuti pa so domači povedli. Glavni sodnik Slavko Vinčič je po vračanju žoge vratarju dosodil indirektni prosti strel za Koper. Strel Galešiča se je odbil od množice igralcev pred vrati gostov, odbito žogo pa je Štromajer z močnim in natančnim strelom poslal v mrežo gostov za 1:0.

Do konca teme so gostje močno pritisnili, a si več od polpriložnosti Urugvajca Borgesa Mastrianija v 80. in 90. minuti niso priigrali. Zmaga je za Koprčane izrednega pomena, saj bi se lahko ob morebitnem novem uspehu že v sredo pri Triglavu v Kranju na prvem mestu lestvice izenačili z Mariborom.

Koprčani bodo prihodnjo soboto v 25. krogu ob 16.30 gostovali pri Domžalah, Gorica pa na isti dan ob 20.05 gosti Olimpijo. Pred tem bodo Koprčani zaostalo tekmo 23. kroga odigrali prihajajočo sredo v gosteh pri Kranju.

Stadion Bonifika, gledalcev 1000, sodniki: Vinčič (Maribor), Ul (Maribor), Benc (Rače).

Strelec: 1:0 Štromajer (73.).

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Ivetić, Galešić (od 90. Gregorič), Halilović, Črnigoj (od 84. Žibert), Hadžić, Palčič, Štromajer (od 77. Pučko), Čovilo.

Gorica: Cordaz, Bationo (od 62. Misuraca), Vetrih, Širok, Lapadula (od 71. Borges Mastriani), Finocchio, Jogan (od 79. Beniperti), Favalli, Modolo, Gigli, Danilievičius.

Rumeni kartoni: Guberac; Modolo, Jogan, Danilievičius.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano