Z Zavrčem zadeli trikrat tri

Nogometaši Gorice so v Zavrču pripravili učno uro nogometa. Še tretjič v letošnji sezoni so prepričljivo ugnali novinca v prvi ligi in se po uvodni tekmi 22. kroga zavihteli na drugo mesto.

Massimo Coda je ponovno bistveno prispeval k zmagi Gorice: dosegel je prvi zadetek Foto: Bostjan Bensa
Massimo Coda je ponovno bistveno prispeval k zmagi Gorice: dosegel je prvi zadetek Foto: Bostjan Bensa

ZAVRČ > Trener Gorice Luigi Apolloni je v primerjavi s tekmo z Domžalčani posegel po treh spremembah v udarni enajsterici, ki so jih narekovali kartoni. V obrambi je zaigral Matija Širok, v zvezni vrsti pa Bruno Vicente in prvič tudi novinec Mfon Marshal. Tribune tik ob igrišču športnega parka v Zavrču so napolnili privrženci z obeh strani hrvaško-slovenske meje, podporo gostom pa je nudilo ducat goriških privržencev, ki so zavzdihnili v četrti minuti. Na srečo spodrsljaj Alena Jogana, ki se je v končnici prvega polčasa odkupil, ni bil usoden. Doris Kelenc se pri zaključnem strelu ni izkazal, oziroma je bil dobro postavljen vratar Alex Cordaz. To je bilo tudi bolj ali manj vse, kar so v prvem polčasu opravili razglašeni gostitelji, ki so v 12. minuti vrnili uslugo. Darilo Petra Murka je izkoristil Massimo Coda za svoj 12. prvenstveni zadetek.

Novogoričani so tako hitro dosegli želeno. Zavrčani so se še bolj odprli, kar je bila voda na mlin gostom, ki so v 25. minuti podvojili vodstvo. Po desni strani je prodrl Širok, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Filippo Boniperti, ki je v drugem poskusu ugnal domačega vratarja Luko Bešenića in na svoji drugi tekmi v 1. SNL dosegel prvenec v novogoriškem dresu. Po drugem zadetku je bila premoč Novogoričanov še bolj očitna. Ne sicer v posesti žoge, pač pa v učinkovitosti in hitrosti izvedbe akcij. Potencialno nevarnih poskusov je bilo še precej, a je pri zaključnih strelih oziroma podajah manjkalo nekaj natančnosti. Vseeno: rezultat in predstava v prvem polčasu sta obetala brezskrbno nadaljevanje v novogoriški režiji.

Uvodne minute drugega polčasa so sicer prinesle nekaj preplaha v goriški vrsti. Gostitelji so pričakovano okrepili pritisk, ki pa v igri ni obrodil sadov. Nekaj nevarnosti oziroma zmede v gostujoči vrsti so povzročile le prekinitve. Vse ostalo so dobro postavljeni Novogoričani imeli bolj ali manj pod nadzorom. Tudi menjave niso spremenile razmerja na igrišču in prvi domači gledalci so športni park v Zavrču začeli zapuščati že dobrih deset minut pred koncem tekme. Tako niso videli lepega tretjega zadetka Gianluce Lapadule, ki je zaradi krčev odšepal zadnje minute dvoboja, in tolažilnega gola gostiteljev. “Tekmo smo usmerili, kamor smo hoteli. Vesel pa sem, da smo pokazali konstantnost v igri. Izboljšati moramo še nekaj avtomatizmov, zlasti v fazi branjenja, kjer smo imeli težave.” je pojasnil trener Gorice Luigi Apolloni.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano