Vstopnice za nogometno SP pošle v sedmih urah

Hitro so nogometni navdušenci razgrabili vstopnice za nogometno svetovno prvenstvo prihodnje leto v Braziliji. V le nekaj urah so navijači z vsega sveta pograbili 200.000 dragocenih lističev za mundial 2014.

V le nekaj urah so navijači z vsega sveta pograbili 200.000 vstopnic za mundial 2014 Foto: STA
V le nekaj urah so navijači z vsega sveta pograbili 200.000 vstopnic za mundial 2014 Foto: STA

ZÜRICH > Mednarodna nogometna zveza Fifa je vstopnice dala v obtok v ponedeljek ob 12. uri po srednjeevropskem času, v sedmih urah jih ni bilo več.

Vstopnice naj bi bile na voljo do 28. novembra, a so pošle že prvi dan. Kupci so vstopnice za 57 tekem preko spleta kupovali po načinu: kdor prvi pride, prej melje.

Po podatkih Fife je zdaj prodanih že 1,1 milijona vstopnic za največji športni dogodek prihodnjega leta, skupno bo šlo v obtok tri milijone vstopnic.

V tokratni drugi etapi prodaje niso bile na voljo vstopnice za otvoritveno tekmo 12. junija v Sao Paulu, za finale v Riu 13. julija, predtekmovanje Brazilcev, osmino finala v Belo Horizonteju, prav tako ne za oba polfinala v Belo Horizonteju in Sao Paulu.

Kdor je tokrat ostal brez vstopnice, bo imel še možnost za nakup po žrebu skupin 6. decembra v Braziliji, ko bo znan tudi natančen razpored tekem. Prodaja bo nato stekla 8. decembra. Takrat bodo na voljo vstopnice za vseh 64 tekem.

STA


Najbolj brano