Vse oči bodo uprte v Madrid

Drevi in jutri bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi v nogometni ligi prvakov. Obe bosta v Madridu. Atletico bo na Vicente Calderonu gostil Chelsea, Real pa na Santiagu Bernabeu branilca naslova Bayern.

Vratarja Chelseaja Petra Čecha  čaka vroče gostovanje v Madridu   Foto: Reuters
Vratarja Chelseaja Petra Čecha čaka vroče gostovanje v Madridu  Foto: Reuters

NOVA GORICA > Jose Mourinho se bo na klopi Chelseaja drevi vrnil v Madrid s popotnico, ki si je ni želel. Po šokantnem domačem porazu proti zadnjeuvrščenemu Sunderlandu so si Londončani bistveno poslabšali možnosti v boju za naslov angleškega prvaka, ki se po 24-ih letih spet nasmiha Liverpoolu. Rdeči imajo tri kroge pred koncem pet točk naskoka pred Chelseajem, ki ga bodo v nedeljo gostili na Anfieldu. Mourinhove varovance pa čakata prej in potem pomembna obračuna v ligi prvakov (LP).

V četrtek bosta na sporedu tudi prvi polfinalni tekmi evropske lige. V španskem obračunu se bosta pomerili Sevilla in Valencia, Juventus pa bo gostoval pri Benfici, ki je v nedeljo dva kroga pred koncem osvojila svoj 33. naslov portugalskega prvaka. Slovenski reprezentant Jan Oblak je kot običajno branil vso tekmo.

V moštvo se po virozi vrača najboljši vratar v Premier League Petr Čech, močno vprašljiv pa je prispevek rekonvalescenta in najboljšega strelca Chelseaja Edena Hazarda.

Precej boljše razpoloženje vlada v taboru nocojšnjih tekmecev in to ne le zavoljo sijajnih rezultatov. Atletico drži primat v španski ligi, kjer spet zabija Diego Costa, v moštvo pa se vrača še en pomemben člen, Turek Arda Turan. Trener Diego Simeone, ki sedi na klopi Atletica od decembra leta 2012, bo torej računal na domala popolno in nepopustljivo zasedbo. Argentinec prenaša svoj bojevniški značaj tudi na igralce, ki v vročem ozračju Vicenteja Calderona dobesedno letijo. Atletico kot edini izmed polfinalistov v svoji vitrini še nima lovorike za zmago v LP ali njenem predhodniku pokalu državnih prvakov. Prvo bo lovil tudi Simeone, Mourinho jo je osvojil na klopi dveh različnih klubov, Porta in Interja.

Pomembnejši rezultati 34. kroga v italijanski serie A - Juventus : Bologna 1:0, Fiorentina : Roma 0:1 ((Iličić do 73.), Chievo : Sassuolo 0:1 (Cesar vso tekmo), Parma : Inter 0:2 (Handanović ubranil 11m), Udinese : Napoli 1:1, Milan : Livorno 3:0 (Birsa poškodovan), Lazio : Torino 3:3 (Kurtić zadel za Torino). Vrstni red - Juventus 90, Roma 82, Napoli 68, Fiorentina 58, Inter 56, Milan in Parma 51, Torino, Lazio in Verona po 49 ..

Po dvakrat sta v LP slavila tudi Carlo Ancelotti kot trener Milana in Pep Guardiola z Barcelono. Še veliko več lovorik v elitnem klubskem tekmovanja imata Real in Bayern, ki se bosta pomerila jutri. Skupaj sta jih osvojila kar 14. Kluba sta se v polfinalu LP nazadnje pomerila leta 2012, ko so po enajstmetrovkah slavili Bavarci.

Bayern je že pred časom ubranil naslov najboljšega v Nemčiji in je lahko hranil moči in adute za Evropo. V vrata naj bi se vrnil rekonvalescent Manuel Neuer. Real je po zmagoslavju v španskem kraljevem pokalu preložil tekmo 34. kroga državnega prvenstva z Valladolidom, ki bi morala biti pretekli vikend. Sicer pa je za privržence belega baleta glavna novica, da se v moštvo po poškodbi vrača Cristiano Ronaldo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano