Vršič v vijoličastem

Brez pravih pretresov se je končala nogometna tržnica, vsaj kar se tiče primorskih imen. Zagotovo je v Sloveniji zadnji dan prestopnega roka najbolj odmeval prihod Dareta Vršiča v Maribor.

Dare Vršič v dresu  Ljubljančanov na tekmi proti njegovemu dovčerajšnjemu klubu, dunajski Austriji Foto: STA
Dare Vršič v dresu Ljubljančanov na tekmi proti njegovemu dovčerajšnjemu klubu, dunajski Austriji Foto: STA

KOPER > Začnimo z Daretom Vršičem: nekdanji reprezentant, med drugim pol leta član Kopra ter nekdanji član Olimpije, ki si je takrat privoščil marsikatero pikro opazko na račun Maribora, je za tri in pol leta prestopil v vrste slovenskega prvaka. Nazadnje je bil član dunajske Austrie. V igri je bila tudi vrnitev Agima Ibraimija, a je, če je prav razumeti športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića, pretehtal denar. Kako sta kadrovala primorska prvoligaša, smo ali pa pišemo v posebnih člankih.

Italijanski B ligaš Palermo se vsaj začasno znova odreka Pirančanu Aljažu Struni. V igri so bile tri opcije: Juve Stabia ali prodaja v Varese (kamor je bil Struna že posojen) v zameno za drugega igralca Achrafa Lazaarja, ali pa posoja v švicarski Lugano. Sinoči je bila to realna opcija, saj v Švici prestopni rok traja dalje. Prav tako je pred slovesom Armin Bačinović, ki ga Palermo pošilja v Modeno. Kot smo že poročali, je Etien Velikonja iz Cardiff Cityja odšel na šestmesečno posodo v portugalski Rio Ave. Nekdanji član Gorice in Maribora, branilec Nejc Mevlja, bo kariero nadaljeval v škotski drugi ligi (novi klub je prepričal na pripravljalni tekmi) pri Livingstonu, katerega član je tudi Nejc Praprotnik. Nekdanji mladinec Gorice, Sežančan Milan Kocić, po avanturah v Bolgariji in Avstriji prihaja v velenjski Rudar. Jasmin Kurtić je zapustil novinca v serie A Sassuolo in se preselil k letos zelo dobremu Torinu. Miran Burgič nadaljuje kariero na Cipru. Pred kratkim je podpisal za prvoligaški klub Ethnicos Achna, ki je trenutno na desetem mestu. Nekdanji član Gorice Dino Martinović je doslej igral za italijanskega tretjeligaša Paganese, bo spomlad prebil v Švici. Hellas Verona ga je posodila Luganu v drugo švicarsko ligo. RM, PM


Najbolj brano