Vrnil se bo čez dva meseca

Za Tima Matavža je jesenskega dela sezone konec. Šempetrski nogometni reprezentant je včeraj opravil artroskopijo kolena v Valdoltri. Poseg pri dr. Bogdanu Ambrožiču sicer ni bil nujen, je bil pa upoštevajoč razvoj dogodkov potreben in v klubu niso želeli odlašati.

Za Tima Matavža je jesenskega dela sezone konec Foto: Mc Nzs.Si/Taka
Za Tima Matavža je jesenskega dela sezone konec Foto: Mc Nzs.Si/Taka

NOVA GORICA > Tim Matavž je že nekaj časa čutil bolečine, ki so krojile njegov učinek na igrišču. Vadil in igral je z zmanjšano intenzivnostjo, minute pa so mu skrbno odmerjali tako v klubu kot reprezentanci. Kvalifikacijski dvoboj z Norveško je tako izpustil, na obračunu s Švico pa tudi ni bil v optimalni formi. Na zadnjem letošnjem zboru izbrane vrste kot tudi na torkovi prijateljski tekmi s Kanado v Celju ga seveda ne bo.

Izpustil bo tudi preostale letošnje dvoboje PSV iz Eindhovna. Prvi del sezone se bo na Nizozemskem končal 22. decembra, 25-letni Matavž pa naj bi se vrnil na zelenice po novem letu. Prvi teden po posegu bo preživel v domačem okolju, potem pa se bo vrnil na Nizozemsko, kjer bo opravil rehabilitacijo. Tovrstna poškodba praviloma ne zahteva dolgotrajnejšega okrevanja. Matavž bo predvidoma spet zaigral čez dva meseca.

Jesenski strelski učinek reprezentančnega napadalca tudi zaradi težav z meniskusom ni bil posebej blesteč. Matavž je v devetih tekmah dosegel dva gola, PSV pa v izenačenem nizozemskem prvenstvu zaseda osmo mesto, a ga do vrha lestvice loči le pet točk. V evropski ligi mora klub iz Eindhovna v preostalih dveh jesenskih krogih še potrditi uvrstitev v izločilne boje. ASO


Najbolj brano