Volaš v polno, Zarifović v Olimpijo

Čeravno se je slovenska klubska sezona z zmagoslavjem Maribora v pokalu Hervis v sredo komaj dobro končala, je že zelo živahno na nogometni tržnici.

Dalibor Volaš  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dalibor Volaš  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA> Najbolj aktivna je Olimpija, ki želi prekiniti prevlado Mariborčanov. Med najbolj ranljivimi klubi z zanimivim igralskim potencialom, kjer bodo zmaji in drugi iskali okrepitve, je Hit Gorica, ki se nahaja v težkem finančnem položaju. Po Goranu Galešiću (zanj naj bi se bojda zanimali tudi Koprčani), ki mu je potekla pogodba, je tako Novogoričane že zapustil Aris Zarifović. Občasni kapetan, ki se je uveljavil kot steber novogoriške obrambe, je z Olimpijo podpisal pogodbo do maja 2016. V ljubljanskem dresu naj bi nadomestil Milana Anđelkovića, ki ga snubijo Izraelci. Zarifović pa ni edina ciljna tarča v novogoriškem klubu. Po poškodbi Dejana Djermanovića se ozirajo tudi za napadalci. Na seznamu želja sta bojda tudi Vicente in Vito Plut, na katerega pa naj bi eno oko vrgli tudi Koprčani. Olimpiji se je priključil tudi zdaj že bivši igralec velenjskega Rudarja Damjan Trifković, ki bo poskušal (delno) nadomestiti odhod prvega strelca lige Dareta Vršiča.

V zakulisju so gotovo dejavni tudi Mariborčani, ki so se v sredo veselili osvojitve dvojne krone. Po zmagi v prvenstvu so še sedmič slavili v pokalu. V finalni tekmi v ljubljanskih Stožicah so rednem delu in podaljških dvakrat zaostajali za Celjani, a so jih naposled ugnali po enajstmetrovkah. Primorci so zmagoslavju spet vtisnili viden pečat, še zlasti Dalibor Volaš. Ankarančan, ki je morda odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora, je vstopil v igro na začetku drugega polčasa in takoj zadel v polno za izenačenje na 1:1.

ASO


Najbolj brano