Viole so že nervozne

Koper je le za točko za tretjim mestom, Olimpija osem točk za Mariborom, ki je v tem trenutku uganka. Vprašanje je, če so prvaki v krizi ali sta poraza plod dveh slabih večerov.

Veselje Miroslava Čovila  s trenerjem Rodolfom Vanolijem ob domači klopi po odločilnem zadetku Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Veselje Miroslava Čovila s trenerjem Rodolfom Vanolijem ob domači klopi po odločilnem zadetku Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sodeč po izjavah iz tabora vijoličastih so Koprčani zmagali nekako po naključju. Ampak to je tako, ko se ti od uspehov zameglijo oči in nekdo začne misliti, da drugi niti približno ne morejo biti na njegovi ravni. Saj Mariborčani so poskušali zmagati, tudi zaradi krepke finančne kazni po porazu v Celju, a jim pač ni uspelo! Kaj si mislijo njihovi navijači, so nogometašem nazorno pokazali po tekmi. Nekaj deset navijačev in Viol je prišlo na tekmo, na njih je tudi s fotografskim aparatom budno pazil delegat Jožef Rajh iz Celja. Seveda jim poraz ni bil niti najmanj všeč in nekaterim se je, kot smo zvedeli pozneje, uspelo pretihotapiti do avtobusa z igralci, kjer so zahtevali, naj se jim kapetan Marcos Tavares opraviči za poraz. Prav tako tisti, ki so si ogledali tekmo po TV, na forumih niso nežni s svojo ekipo. Tri leta se ni zgodilo da bi Maribor zapored vezal dva poraza. Toda ne glede na krizo je realnost taka, da bo osem točk razlike pred Olimpijo dovolj, da bodo stari državni prvaki tudi novi. Razen, če ne bi res padli v čudno spiralo porazov.

V 29. krogu prve SNL so se med nogometaši primorskih klubov najbolj izkazali - 6 - Čovilo, 4 - Galešić, 3 - Đukić, 2 - Praprotnik, 1 - Simčič. Skupni vrstni red: 38 - Simčič, 34 - M. Mevlja, 32 - Čovilo, 26 - Guberac, Vetrih, 23 - Žigon, 21 - Popović, 18 - Nenezić, 17 - Pučko, 16 - Galešić, Mavrič Rožič ... Strelci: 10 - Žigon, 9 - Brečević, 5 - Čadikovski, Pučko, 3 - Vetrih, N'diaye, Guberac ...

Povsem drugačno je vzdušje v taboru Luke Koper, ki je v nedeljo gotovo navdušeno sprejela remi Domžal v Celju, ki je razliko med ekipama zmanjšal na točko; Domžale imajo sicer še tekmo manj s Triglavom. Če se bodo Koprčani - brez kaznovanih Mavriča Rožiča, Nenezića, Bradaschie in najbrž tudi poškodovanega Galešića - v nedeljo iz Kranja vrnili z zmago, utegne biti naslednji neposredni obračun z Domžalami na Bonifiki res ključen v boju za tretje mesto.

Na dnu se je krog medsebojnih dvobojev končal z nespremenjenim stanjem, saj sta se oba končala z remijem, ki je še najbolj razžalostil Muro, saj za neposrednim obstankom zaostaja za šest točk. Gorica je iz Fazanerije prišla s točko, ki jim je ustrezala. Prehajamo v maj in s toplejšimi dnevi se naznanja tudi nekoliko bolj vroč sklepni del prvenstva, kot je sprva kazalo.

ROK MAVER


Najbolj brano