Viole so staknile modrice

Pred tekmo kvalifikacij lige prvakov med Željezničarjem in Mariborom je v Sarajevu pri šlo do neljubih dogodkov. V enem izmed lokalov v bližini sarajevske katedrale so se spopadli navijači obeh klubov, ki so se obmetavali z različnimi predmeti. SportSport.ba poroča, da naj bi bilo poškodovanih deset navijačev, eden od mariborskih težje.

Mariborska nogometna ekipa Foto: STA
Mariborska nogometna ekipa Foto: STA

SARAJEVO> Navijač naj bi v glavo dobil steklenico. Novice o tem, kdo je zakrivil incident, pa so si različne. Nekateri očividci trdijo, da so vinjeni Slovenci napadli mimoidoče, drugi pravijo, da so slovenski navijači provocirali z vzkliki “nož, žica, Srebrenica in "Slobodan Milošević”, tretji pa trdijo, da so bili sarajevski navijači tisti, ki so napadli goste.

“Imamo informacije o neredih, a ne vemo, zakaj gre. Ne morem potrditi, da gre za naše navijače, saj so ti zbor napovedali v popoldanskih urah. Prav tako ne gre za organizirano mariborsko skupino, saj smo na vezi z vodstvom slovenskega kluba, ki trdi, da je skupina 526 navijačev Maribora še daleč od cilja. Očitno so nerede zakrivili gostujoči navijači, ki so neorganizirano in na svojo odgovornost prišli v Sarajevo,” je za sarajevski radio dejal direktor Željezničarja Dželaludin Muhamerović.

STA


Najbolj brano