Vikingi so se le izvlekli

Spodbudno nogometno ozračje, lepa zadetka Dejana Lazarevića in naposled prijateljski remi 2:2. To je v grobem bilanca obračuna mladih reprezentanc Slovenije in Norveške.

Dejan Lazarević (na fotografiji v belem dresu) je tako streljal za vodstvo z 2:1 Foto: Boštjan Bensa
Dejan Lazarević (na fotografiji v belem dresu) je tako streljal za vodstvo z 2:1 Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA> Izbrana vrsta do 21 let in sončen popoldan sta v novogoriški športni park spet privabila lepo število gledalcev, ki so stadion zapuščali zadovoljni, kljub temu da niso videli zmage izbrancev Tomaža Kavčiča.

Novogoriški športni park, gledalcev 1300, sodnik: Dabanović (Črna gora). Strelci - 1:0 Lazarević (42), 1:1 Drage (65), 2:1 Lazarević (84), 2:2 Wangberg (92). Slovenija: Oblak (od 46. Džafić), Jović (od 64. Širok), Struna, Mitrović (od 46. Rešek), Kampl, Lazarević (od 90. Vrhovec), Črnčič (od 71. Fink), Trajkovski (od 46. Rapnik), Božič, Podlogar (od 83. Žibert), Berić (od 64. Jogan). Selektor: Tomaž Kavčič.

Za popolno zadovoljstvo v domačem nogometnem taboru je manjkala pika na i, a izenačujoči gol Norvežanov v izdihljajih tekme vendarle ni pokvaril splošnega razpoloženja. Prijateljska tekma s Skandinavci je pomenila dobrodošel test pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij, v katerih bo Slovenija branila prvo mesto pred naleti Finske in predvsem Švedske.

V dodobra premešani slovenski reprezentanci so glavno vlogo po pričakovanjih prevzeli najbolj izkušeni: Aljaž Struna v osrčju v obrambe, Kevin Kampl na sredini igrišča in Dejan Lazarević v zaključku akcij. Prav ofenzivni nogometaš Padove je z nenadnim projektilom s kakih 25 metrov, ki se je spremenil v evrogol, v 42. minuti prinesel vodstvo gostiteljem. Dotlej je bilo na igrišču veliko prometa, a malo dobička, kar velja za obe reprezentanci. Morda so bili Norvežani celo za odtenek podjetnejši. Edino nevarnost za vratarja Jana Oblaka je povzročila zmeda pri postavitvi nedovoljenega položaja v 32. minuti.

Slovenska nogometna reprezentanca U-16 je na mednarodnem turnirju na Slovaškem v finalu po streljanju enajstmetrovk izgubila s Češko. Bilo je 2:4, v rednem delu 1:1. Za Slovenijo je zadel Alen Ožbolt (Domžale).

Drugi polčas je sprva prinesel kopico menjav na obeh straneh. Največji davek na rotacije je plačal Matija Širok. Kmalu po vstopu v igro je zamudil pri posredovanju za izenačujoči gol gostov. V domači akciji z Krisom Joganom bi se skoraj odkupil v 72. minuti, a je norveški čuvaj mreže odbil poskus napadalca Hita Gorice. Zato pa je bila uspešnejša naveza Kampl-Lazarević, ki je zrežirala drugi gol Slovenije. Zmago gostiteljev je v sodnikovem podaljšku preprečil rezervist Wangberg.

“V enakovredni tekmi, ki je bila prijateljska zgolj na papirju, smo dali vse od sebe. Žal se nam ni izšlo, a gremo naprej,” je povedal Kris Jogan. “Na igrišču ni bilo nič kaj prijateljsko. Norvežani so bili brezkompromisni, mi pa jim nismo ostali dolžni. Upoštevajoč okoliščine smo odigrali dobro tekmo in pokazali pravi značaj,” je po tekmi komentiral Aljaž Struna.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano