Vijaki ga niso zaustavili

Patrik Eler je v letošnji sezoni presedlal iz tretje slovenske v tretjo avstrijsko nogometno ligo. Spodbudnemu začetku pri celovški Austrii je sledila neprijetna poškodba, ki ga je za nekaj časa oddaljila od igrišča.

Patrik Eler v letošnji sezoni brani barve celovške Austrie
Patrik Eler v letošnji sezoni brani barve celovške Austrie 

CELOVEC > Posledice bo čutil še vso sezono. Na tekmi proti drugi ekipi Sturma je 22-letni napadalec utrpel udarec z nogometnim čevljem v glavo. Poškodba ga je z igrišč oddaljila za več kot mesec dni. ”Zavrtelo se mi je, odpeljali so me v bolnišnico. Izkazalo se je, da imam ob pretresu možganov počeno ličnico in natrgano mišico. Operacija naj ne bi bila potrebna, a je specialistični pregled to domnevo ovrgel. Za leto dni so mi vstavili ploščice in vijake. Dolgo časa sem vadil po posebnem programu, ločeno od preostanka ekipe,” je svojo nezgodo opisal Patrik Eler, še eden v nizu uspešnih šempetrskih nogometašev. V dresu Adrie je zablestel v spomladanskem delu pretekle sezone in dosegel 12 zadetkov.

Na mirenski klopi je imel najboljšega opazovalca, trenerja Jožeta Prelogarja, ki je v letošnji sezoni postal trener celovškega kluba. Na avstrijskem Koroškem pa sta se mu priključila varovanca in soigralca pri mirenski Adrii, že omenjeni Eler, in Marko Rojc, ki je imel v pretekli sezoni status dvojno registriranega igralca iz Gorice. Oba sta se dobro znašla v klubu s tradicijo. Eler, ki v tej sezoni brani barve Austrie kot posojen igralec, je zabijal zadetke v pokalu in prvenstvu, dokler ga ni zaustavila neprijetna poškodba. Večji del okrevanja je preživel doma, na zelenice pa se je vrnil pred dvema tednoma ter takoj zadel iz najstrožje kazni. V soboto pa je dosegel zmagoviti gol še iz igre.

“Izplačila so redna, nasploh je vse urejeno. Domov sem se običajno vračal po domačih tekmah. Igramo jih na stadionu, ki je gostil tudi evropsko prvenstvo. Kapaciteta je 36.000 gledalcev, za potrebe domačega prvenstva pa je odprt le en del tribun, na katerih se običajno zbere okrog 1500 gledalcev. Sicer pa je na dvobojih poudarek na fizični moči. To je ključna razlika v primerjavi s slovenskimi igrišči, kjer pride bolj do izraza tehnična podkovanost,” je utrip z avstrijskih zelenic predstavil Eler, ki z Rojcem prebiva v klubskem stanovanju. Celovški klub ima tudi sicer močan slovenski pridih. Najbolj zveneče ime je Mile Ačimović, ki se počasi vključuje v tekmovalni pogon, v igralskem kadru pa sta tudi David Poljanec in Saša Lalović.

Ambicije celovške Austrie so drugoligaške. Zastavljenih ciljev pa ne bo lahko doseči. Iz vsake od treh regionalnih lig, ki štejejo po 16 klubov, napreduje zgolj prvouvrščeni. Celovčani trenutno na lestvici niso v ospredju. Konkurenca LASK-a iz Linza in Paschinga, ki imata prvoligaško tradicijo, pa je zagrizena in močna.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano