Verjel je v fante

V senci velikega pokalnega finala so prejšnjo sredo za popolno primorsko zmagoslavje proti Mariboru poskrbeli koprski mladinci, ki so drugič zapored osvojili pokal.

Tako je na rokah igralcev končal trener Nedžad Okčić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tako je na rokah igralcev končal trener Nedžad Okčić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Mlade kanarčke vodi Nedžad Okčić, ki je člansko moštvo leta 2010 popeljal do edinega državnega naslova. Spomnimo: Koprčani so po streljanju enajstmetrovk Mariborčane premagali s 7:5.

> Maribor je dvakrat srečno povedel, ujeli ste jih šele v končnici tekme. Verjetno je bilo težko tudi za trenerja?

“Med enajstmetrovkami sem se usedel, ker sem v fante preprosto verjel. Vso tekmo smo bili boljši tekmec. Ob polčasu sem bil jezen, ker smo tekmeca na igrišču preveč spoštovali in nismo pokazali vsega, kar bi lahko. Bili smo precej bojazljivi in podobno smo začeli drugi polčas. S spremenjenim sistemom igre in svežimi močmi nam je uspelo, čeprav bi lahko cilj dosegli že v rednem delu tekme. Fantom čestitam za boj.”

> V drugem polčasu se je zdelo, kot da ne more več priti do preobrata.

“Se strinjam. Enim in drugim so pošle moči, tudi zaradi vročine. Fantje so iztisnili zadnje atome moči, z menjavami smo dvignili ritem igre in zatem izenačili.”

> So bile menjave ključne za preobrat na igrišču, pa premik Črnigoja v zvezno vrsto?

“Tako je. Reja je iskal zamenjavo, Lotrič je zatem prebijal tekmeca po boku, se vključeval v igro in podajal. Pa tudi vsi ostali so dvignili ritem igre.”

> Kaj vam pomeni ta lovorika?

”Vsaka lovorika ima svoj čar in pomen. Žal mi je, ker smo v prvenstvu brez objektivnih možnosti za naslov. Škoda, ker nismo tudi v prvenstvu tako odigrali proti Mariboru, pa tudi že nekaj časa smo oslabljeni za poškodovane igralce ali za tiste, ki so odšli. Če bi jih imeli, bi se sprehodili skozi ligo. Sicer pa je cilj vključevanje čim več igralcev iz mladinskega pogona v člansko ekipo.”

> Si posebno pohvalo zasluži vratar?

“Primož Bužan je tudi na turnirju v Gradiški potrdil, da ima izjemen občutek za branjenje enajstmetrovk. Pri dveh je bil blizu, tretjo je ujel in pripomogel k uspehu. V igri pa ni imel sreče pri prejetih zadetkih.”

ROK MAVER


Najbolj brano