Veliko vprašanj, malo odgovorov

Gledalci v športnem parku so prvo prijateljsko tekmo nogometašev Gorice pospremili z mešanimi občutki, je pa prihod Italijanov v klub sprožil precej zanimanja.

Luigi Apolloni se je v nedeljo predstavil novogoriškemu občinstvu Foto: Leo Caharija
Luigi Apolloni se je v nedeljo predstavil novogoriškemu občinstvu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Tudi neznank okoli vpliva in namena potencialnih vlagateljev ni nič manj. Bo odnos res partnerski, bo ND Gorica Parmina podružnica ali zgolj poligon za uveljavljanje posamičnih interesov? To so vprašanja, ki se porajajo pri skrbnejših opazovalcih dogajanja v novogoriškem klubu.

Naslednji igralec, ki bi lahko jeseni nastopal za Gorico, je branilec Damiano Zanon. 30-letnik je trenutno član Pescare (odigral je 115 tekem), od katere bi ga lahko odkupila Parma, ki bi ga nato posodila v Novo Gorico. Pogodbo s Parmo naj bi kmalu podpisal 30-letni vratar Alex Cordaz, ki se že dlje časa omenja kot konkurenta Vasje Simčiča v novogoriških vratih.

Za del nogometne javnosti na Goriškem naj bi bil sporen predvsem eden od glavnih operativcev, zadolžen za kadrovske zadeve, Michele Dal Cin. Skrivnostnost oziroma negotovost, ki vlada okoli kluba, bi morali odgnati prav vodilni klubski možje, a za zdaj niso prav zgovorni. Dejstvo je le, da ND Gorica obrača nov list v svoji zgodovini. Nič več ne bo, tako, kot je bilo. Dvoboj s Šenčurjem je razkril, da je v športnem delu moštva italijanska struja že prevzela vajeti v svoje roke.

Strokovni štab je po italijansko številčen. Vodi ga Luigi Apolloni, ki pospešeno spoznava moštveni utrip. Ne čaka ga nič kaj preprosto delo, časa je namreč malo. Ekipa, zbrana z vseh vetrov, se spreminja oziroma sestavlja iz dneva v dan in tako bo bržkone tudi v bližnji prihodnosti oziroma do konca prestopnega roka. Verjetno bi nekdanjemu italijanskemu reprezentantu bilo precej lažje, če bi imel moštveno jedro že postavljeno, a ga nima. Domačih nosilcev igre iz pretekle sezone je le za vzorec, (bivši) pomembni aduti Dejan Žigon, Miha Gregorič in Miha Mevlja pa so dvoboj spremljali s tribune.

Novinci utegnejo seveda nadomestiti primanjkljaj oziroma prinesti dodano vrednost, a to bodo morali potrditi na števnih tekmah. Dvoboj s Šenčurjem to ni bil. Apolloni ga je začel z ofenzivno enajsterico: Simčič - Celcer, Jogan, T. Kavčič, Širok - Vanzo, Vetrih, N'diaye - Farkas, Coda, Aguilar. Slednji je dosegel oba zadetka v prvem polčasu. Panamec sodi med štiri mlade novince, stare 19 let, z napadalcema oziroma ofenzivnima igralcema Florianom Vanzom, Ihrigoma Farkasem in brazilskim branilcem Gleniom. Nasploh je aktualna novogoriška zasedba med mlajšimi, saj jo dopolnjuje kopica igralcev, ki so v zadnjih sezonah osvojili mladinski naslov in so priložnost dobili v drugem polčasu tekme s Šenčurjem. Izjemi sta napadalca Daniele Bazzofia in Massimiliano Coda.

“Na tekmi smo pokazali boljše in slabše plati, kar je razumljivo glede na okoliščine. Pomembno je, da so fantje prizadevni. Ekipa je v fazi izgradnje, počasi sestavljamo mozaik. Imamo igralce, ki lahko še napredujejo, kar je pomembna lastnost mladih nogometašev v ekipi. Seveda se bomo še okrepili z igralci iz Parme, pri čemer bo treba imeti tudi potrpljenje. Igralci so še na dopustih, ekipe v Italiji bodo namreč komaj dobro začele priprave, ko bomo mi že začeli s prvenstvom,” je pojasnil Luigi Apolloni.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano