Velike spremembe, velike želje

Jutri se s tekmami uvodnega kroga začenja nova sezona v tretji slovenski nogometni ligi zahod. V prvem napovedniku smo pod drobnogled vzeli severnoprimorske klube: Tolmin, Brda, Adrio in Škou Nagode.

Tolminci (v rdeče črnih) dresih in Mirenci merijo visoko Foto: Leo Caharija
Tolminci (v rdeče črnih) dresih in Mirenci merijo visoko Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Lani so vrh krojile primorske ekipe, podoben razvoj dogodkov pa gre pričakovati tudi letos. Ambicij ne skrivajo pri Tolminu in Brdih, visoko merijo tudi Mirenci. Ajdovci pa si kot novinci želijo obstanka v ligi. V ekipah se je zgodilo kar nekaj sprememb, ki so jih narekovali tudi dogodki pri Gorici, kjer je italijanska struja vse močnejša. Posledično so mlade igralce s takšnim ali drugačnim statusom razporedili po nižjeligaških okoliških klubih, največ seveda v Brda.

Tolmin

Pari 1. kroga 3. SNL zahod - Zarica Kranj : Zagorje, Calcit Kamnik : Tabor Sežana, Medvode : Ivančna Gorica, Adria : Škou, Tolmin : Rudar Trbovlje, Izola : Brda, Jadran Dekani : Sava Kranj.

Tolminci, ki so lani osvojili drugo mesto, bodo tudi v novi sezoni stavili na domače moči, oziroma igralce iz posoškega nogometnega bazena. Športno pot je sklenil Uroš Rutar, ki je predal kapetanski trak Denisu Balohu. Najboljši strelec Tolmincev v pretekli sezoni Dalibor Sokanović se je podal v Italijo, Dejan Sokanović pa bo v novem prvenstvu branil barve mirenske Adrie. Prvi med novinci je Danjel Rakušček. Nogometaš s prvoligaškimi izkušnjami v dresu Gorice je v zadnjem obdobju igral mali nogomet v Kobaridu. Povratnik v moštvo je Tim Lo Duca, ki zaradi zapletov pri registraciji še ne bo mogel pomagati ekipi v uvodnih krogih. Po poškodbi se je moštvu priključil Nejc Rutar. Trener David Kanalec pa bo lahko računal tudi na nekaj igralcev iz domačega podmladka in bližnjega Kobarida.

Adria

Tudi mirenska ekipa je izgubila prvega klubskega strelca iz pretekle sezone, Patrika Elerja, ki brani barve celovške Austrie v tretji ligi. Zaradi službenih obveznosti pa soigralcem, kot kaže, ne bo mogel pomagati niti Nebojša Kovačević. Novincev je bistveno več. Iz Brd so prišli Aleksander Popović, Manuel Hriberšek in Enes Demirović, ki bo imel v Mirnu dvojno vlogo: igralca in trenerja. Nova člana Adrie sta tudi vratar Matej Mavrič in napadalec Jani Nešković, ki sta lani igrala za mladince Gorice. Kot posojen nogometaš Novogoričanov bo barve Adrie še naprej branil Jan Dornik, v moštvu pa bo tudi Ivo Devetak. Iz Tolmina je kot posojen igralec prišel Dejan Sokanović. Gregor Žigon in Leo Kocina sta se priključila iz Bilj, morda pa bodo Mirenci registrirali še koga.

Brda

Tretjeligaš iz Vipolž je doživel najbolj otipljive spremembe. Kako bodo delovale v praksi, pa bo pokazal razvoj dogodkov na igrišču. Moštvo je izgubilo kar nekaj pomembnih členov. Poleg Demirovića, Popovića in Hriberška (vsi Adria) se je v Škou vrnil večji del ajdovske kolonije (Ivanović, Mulahmetović, Mehanović). Gost promet je bil tudi v smer Vipolž. Vrnil se je vratar Nikola Todorović. Kot posojena igralca bosta barve Brd v novi sezoni branila člana Gorice Januš Štrukelj in Valdrin Kadrija, v vlogi dvojno registriranih nogometašev pa bodo Amel Džuzdanović, Robi Jakovljević, Boštjan Frelih, Jaka Kolenc, Tine Kavčič, Alessio Codromaz. Polnopravni član Brd pa je postal Sandi Bremec, ki je bil še lani nogometaš Gorice, od koder prihaja tudi Florijan Debenjak. Nov trener Brd vsaj na začetku sezone ne bo mogel računati na poškodovana Danijela Blaška in Simona Črnigoja.

Škou Nagode

Novinci v ligi ne bodo imeli lahkega dela. Trener Igor Mozetič bo lahko računal na šest novincev, že omenjene ajdovske povratnike Ivanovića, Mulahmetovića in Mehanovića, dva donedavna mladinca Gorice Janija Curka in Aljaža Kavčiča ter Nejca Vidmarja, ki se je moštvu priključil iz Vipave. V moštvu vsaj jeseni zaradi službenih obveznosti ne bo Almirja Tanjića, vprašljiv pa je tudi nadaljnji igralski prispevek Uroša Pintarja. Ajdovci bodo prvo domačo tekmo odigrali v nedeljo, 1. septembra, ko bodo gostili Tolmin.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano