Večer s pozitivno energijo

Veliko pomembnih mož iz več držav je v soboto združilo moči v zbiranju finančne pomoči za invalida Edija Pobego in Nicka Špoljarja Dežjota. Fundacija Aura, ki je bila glavni organizator, je izpeljala vrhunski dogodek, manjkal je le odziv gledalcev.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na za slovensko Istro prvovrstnem dogodku se je zbrala večina napovedanih imen iz sveta športa, zabave, politike in gospodarstva.

“Človek je vesel, ko se nekdo spomni nate in ti želi pomagati. Ne toliko iz finančnega vidika, temveč bolj iz psihološkega. To ti da moči za nadaljnje delo, dobiš voljo in energijo,” je po prijetnem in s pozitivno energijo nabitem večeru v Bonifiki komentiral Edi Pobega, čigar zgodba je širši javnosti že dokaj znana. Nogometnega trenerja in znanega zabavljača je kolesarska nesreča pred poldrugim letom posadila na invalidski voziček. Ob njem bo Aura pomagala tudi 18-letnemu Nicku Špoljarju Dežjotu iz Pirana, ki se je hudo poškodoval pri skoku v vodo in je v petek končal prvo fazo zdravljenja v rehabilitacijskem centru Soča.

V prvih dveh malonogometnih tekmah so se pomerili veterani iz Ljubljane in iz Rijeke. S 3:2 so zmagali slednji. Nato so veterani Zagreba premagali veterane Beograda po streljanju sedemmetrovk, vrhunec večera pa je bil dvoboj Nickijeve in Edijeve ekipe, ki sta ju vodila prvi selektor Bojan Prašnikar, in aktualni slovenski nogometni selektor Srečko Katanec, oba sicer Pobegova sošolca (Prašnikar na Fakulteti za šport, Katanec pa na trenerskih seminarjih). “Ljudi s toliko pozitivne energije, kot jo ima Edi, je malo v Sloveniji, sploh danes. Za takšne prijatelje sem vedno pri-pravljen pomagati,” je po tekmi v mikrofon povedal Katanec.

Z zavidljivim nogometnim znanjem se je izkazal predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, žogo so brcali še župan Boris Popovič, prva moža Luke Koper in Intereurope Gašpar Gašpar Mišić in Ernest Gortan, svetovno znani DJ Valentino Kanzyani, gosta iz Italije Fabio Scoccimarro in Paolo Gregoric (nekdanji igralec Udineseja) ter še cela množica Pobegovih znancev iz nogometnega sveta. Rezultat je bil seveda nepomemben, a za arhive velja zapisati, da je po streljanju sedemmetrovk (po rednem delu je bilo 3:3) zmagala Edijeva ekipa s 13:12. “Zasedba je bila res vrhunska, zato se zahvaljujem vsem, ki so nudili veliko pomoč pri organizaciji. Na žalost je manjkala pika na i - več gledalcev,” je povedal gonilna sila humanitarne akcije in predsednik Fundacije Aura Valter Matković. Zbralo se jih je približno 400, tisti, ki so prireditev zamudili, pa še vedno lahko donirajo po en evro s SMS sporočilom na telefonsko številko 1919 in ključno besedo AURA. Ta fundacija bo razširila delovanje na pomoč pri rehabilitaciji tudi drugim invalidom iz slovenske Istre.

DES


Najbolj brano