Vasja Simčič iz Gorice v Koper

Pod taktirko Rodolfa Vanolija je za koprskimi nogometaši slab teden priprav na novo sezono. Obrnil se je trend prestopov: nekoč so Koprčani prestopali v Novo Gorico, zdaj pa se to dogaja v nasprotni smeri.

Vasja Simčič (z žogo) bo dres Gorice po več kot desetletju zamenjal za  koprskega  Foto: Leo Caharija
Vasja Simčič (z žogo) bo dres Gorice po več kot desetletju zamenjal za koprskega  Foto: Leo Caharija

KOPER > Ob deblokiranem klubskem računu, posledici sklenitve novega dogovora o plačilu kredita do Milana Mandarića, je prva prioriteta vodstva kluba pripeljati novega vratarja, ki bo nadomestil poškodovanega Igorja Nenezića. Potem ko si je priboril mesto v prvi postavi in je na rezervno klop sedel veteran Ermin Hasić, Kranjčan priložnosti ni več izpustil iz rok. Hasić sicer še vedno lahko brez težav brani v prvi ligi, toda težava je v tem, da bi v tem primeru na klopi sedel le David Adam, ki po oceni klubske stroke še ni povsem pripravljen za prvoligaški izziv.

Potem ko se s Krko niso mogli dogovoriti za Matka Obradovića, so se v Kopru ogreli za vratarja drugega primorskega prvoligaša 30-letnega Vasjo Simčiča, ki je bil Goric zvest več kot desetletje. Čeprav je v začetku tedna kazalo, da iz tega ne bo nič, se je vmes položaj spremenil. “Smo blizu dogovora in upam, da se bo ta dejansko realiziral. Če se bo, potem je žogica na moji strani, da se dokažem v dresu Kopra,” je za PN povedal Vasja Simčič.

Predsednik FC Luka Koper Ante Guberac nam je dejal, da se je Koper z Gorico dogovoril o posoji. Novogoriški vratar se je v četrtek v Kopru sestal s športnim direktorjem Andrejem Poljšakom in se praktično vse dogovoril. V ponedeljek, najkasneje v torek, ga že pričakujejo na treningu. S tem se bo novogoriška kolonija v Kopru povzpela na številko tri, saj sta jeseni prišla Miha Gregorič in Sandi Arčon, pogojno pa na štiri, če upoštevamo, da Matej Mavrič živi v Gorici. S kanarčki trenira tudi napadalec Jaka Štromajer, pred več kot desetletjem že član rumeno-modre druščine.ROK MAVER


Najbolj brano