Vasja Simčič, vratar FC Luka Koper: Brez čustvenega naboja

Koprčani so pozimi po poškodbi Igorja Nenezića za uresničitev evropskih ambicij potrebovali dobrega vratarja. In ga dobili. V Novi Gorici.

Vasja Simčič, vratar FC Luka Koper Foto: Marko Vanovšek
Vasja Simčič, vratar FC Luka Koper Foto: Marko Vanovšek

KOPER > Vasja Simčič je bil vso kariero zvest goriškim barvam, toda ob začetku sodelovanja s Parmo se je znašel med rezervisti. Kot posojen igralec Gorice se je v dresu Kopra dobro znašel in v vratih upravičil visoka pričakovanja.

Verjetna postava (3-2-3-1-1): Simčič - Hadžić, Blažič, Šme - Guberac, Štulac - Ivetić, Črnigoj, Gregorič - Lotrič - Štromajer.

> S kakšnim občutkom greste prvič v dresu drugega kluba branit na novogoriški stadion?

“Zame bo to normalna tekma. Ker sem bil z aktualno goriško ekipo le pol sezone, proti njim čustvenega naboja ne more biti. Večina tistih, ki jih poznam, so odšli drugam ali pa so posojeni v Brda. Želim si pozitivni rezultat v boju za drugo mesto. Samo to bo moje vodilo.”

> V Gorici vam je bilo v senci Alexa Cordaza verjetno jasno, da boste pretežno na klopi?

“Cordaz je vrhunski vratar z izkušnjami iz italijanske prve lige, ob katerem sem se tudi kaj naučil. Na igrišču je lahko le en vratar in če ne pride do poškodb, se jih praviloma ne zamenjuje. Po tolikih letih igranja mi je bilo težko biti v rezervi, vendar sem normalno delal, ker nikoli ne veš, kdaj boš dobil priložnost. To se mi je obrestovalo, saj je priložnost potem prišla od drugod.”

> Kaj je pretehtalo pri selitvi v Koper?

“Najbolj to, da sem tam dobil priložnost za igro. Ko sem dobil vabilo, sem ga sprejel z odprtimi rokami in ni mi žal, da sem prišel. Zahvalil bi s predsedniku Gubercu in trenerju Vanoliju, da sta mi dala priložnost, da sem se vrnil v pogon.”

> Prvi izziv v novem dresu ni bil od muh - gostovanje v Ljudskem vrtu. Vam je remi dvignil samozavest?

“Ja, prav gotovo, izšlo se je po naših željah. Tja smo šli ne izgubiti tekme in dobro začeli drugi del sezone. Če ti gre na prvi tekmi solidno je lažje nadgraditi formo.”

> Koper je praktično dosegel svoj cilj, preboj v evropski pokal ...

“Matematično ga še nismo dosegli, smo pa blizu. V zadnjih štirih tekmah je naš končni cilj drugo mesto.”

> Proti komu najtežje branite?

“Nimam posebnega 'najljubšega' nasprotnika, za vse se moraš dobro in profesionalno pripraviti.”

> Boste tudi po sezoni ostali v Kopru?

“Trenutno se osredotočam na prvenstvo, potem bomo videli. Sam bi rad ostal v Kopru, ker sem se dobro vključil v ekipo. Ampak o tem bo odločala tudi Gorica.”

> Kako ste se privadili na drugačen način dela?

“To je dobra ugotovitev, Vsak trener vratarjev ima svoj način dela in poglede, zato sem se kar nekaj časa privajal na koprski sistem. A težav ni bilo.”

ROK MAVER


Najbolj brano