V pričakovanju zasuka

Nogometaši Gorice so včeraj začeli priprave na spomladanski del sezone. Popotnica ni najboljša. Zaostalih plač ni, potrpljenja pa je pri glavnih akterjih vse manj.

Nogometaši Gorice so se včeraj zbrali na pripravah Foto: Aleš Sorta
Nogometaši Gorice so se včeraj zbrali na pripravah Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Po zadnjih informacijah naj bi se plačilni roki zamaknili na konec meseca. Zaradi finančne stiske so tudi odpadle načrtovane 14-dnevne priprave v okolici Barija. V Italijo, in sicer v vadbeni center Parme Collecchio, se bodo Novogoričani predvidoma podali na začetku februarja. Kaj se bo zgodilo, če se do takrat položaj ne bo izboljšal, je težko reči. Mimo je šele polovica zimskega prestopnega roka, nekateri domači nogometaši pa že imajo druge ponudbe. Zanimivo bo videti tudi, kakšen bo odziv Parme.

Včeraj so se igralci in strokovno vodstvo zbrali v športnem parku. Od novincev je bil prisoten le Nigerijec Marshall, preostala trojica (Batiano, Finocchio in Mastriani) pa naj bi se ekipi po ureditvi vseh papirjev priključila do konca tega tedna. Tudi klobčič okoli Saše Aleksandra Živca bi se utegnil razplesti v teh dneh. In kakšna so pričakovanja pred spomladanskim delom prvenstva?

“Tri mesece tekmovalnega premora je kar precej. Takšen koledar ima svoje dobre in slabe plati. Vremenske razmere in posledično igrišča bodo predvidoma v boljšem stanju kot pozimi, zato naj bi bile tudi tekme privlačnejše za gledalce. Odšli so igralci, ki jih nisem potreboval oziroma smo jih malo koristili. Novinci naj bi okrepili moštvo, s katerim želimo dokončati začeto delo. Izhodišča so boljša kot poleti. V jesenskem delu sezone smo se spoznali. Imamo jedro igralcev, na katerem lahko gradimo rezultate, ki so bili spodobni že jeseni. Verjamem pa, da imamo še precej rezerv, tako na posamični kot na moštveni ravni,” je pojasnil trener Luigi Apolloni, ki je včeraj z ekipo vadil v Brdih.

Prvo v nizu prijateljskih tekem bodo Novogoričani odigrali v torek. Kje bodo gostili Celjane, bo odvisno tudi od vremenskih razmer.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano