V polfinalu lige prvakov še Bayern in Barcelona

V nogometni ligi prvakov so znani vsi štirje polfinalisti. Potem ko sta si že v torek polfinalni mesti priigrala Real Madrid in Borussia Dortmund, sta po povratnih četrtfinalnih tekmah med elitno četverico napredovala še Bayern in Barcelona.

 Juventusov Gianluigi Buffon je moral dvakrat po žogo v mrežo (fotografija je iz arhiva) Foto: Giampiero Sposito
Juventusov Gianluigi Buffon je moral dvakrat po žogo v mrežo (fotografija je iz arhiva) Foto: Giampiero Sposito

LJUBLJANA> Münchenski Bayern je sinoči v Torinu proti Juventusu slavil z 2:0, na prvi tekmi pa prav tako zmagal z 2:0 in se prebil v polfinale. V drugem polfinalu pa je po remiju na prvi tekmi v Parizu (2:2) Barcelona na domačem igrišču igrala 1:1 in se prav tako prebila med četverico.

Po živahnejšem začetku stare dame je Bayern tekmo hitro umiril. Že v 36. minuti je moral gostujoči trener Jupp Heynckes poseči po prvi menjavi, poškodovanega Daniela van Buytna je zamenjal Jerome Boateng, kljub temu pa je Bayern nadzoroval potek tekme in prvi polčas končal po svojih željah.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Fabio Quagliarella ogrel Neuerja, ki je s pomočjo vratnice ohranil mrežo nedotaknjeno. V 57. minuti je na drugi strani z roba kazenskega prostora vratnico zadel še Arjen Robben, v 64. minuti pa je Bayern, ki je že do takrat dobro vodil tekmo, dokončal delo. Po prostem strelu Bastiana Schweinsteigerja je žoga prišla do Javija Martineza, ki je takoj sprožil, Gianluigi Buffon je žogo odbil, a le do Maria Mandžukića, ki je žogo z glavo iz bližine poslal v Juventusovo mrežo za skupno vodstvo s 3:0. V sodniškem podaljšku je Claudio Pizarro potrdil bavarsko pot v polfinale.

Barcelona, ki je nastopila precej oslabljena v obrambi, pa je na Camp Nouu bolje začela povratni obračun proti PSG in imela dve priložnosti v prvih 20 minutah, medtem ko so Parižani pokazali bolj malo. Posebej ob prekinitvah in visokih žogah v kazenski prostor so bili domači branilci kar malce panični ob visokih Parižanih, ki pa niso znali dovolj dobro usmeriti žoge. Katalonci so pričakovano imeli večinoma žogo v svoji posesti, a kljub številnim strelom niso resneje ogrozili Salvatoreja Siriguja.

Takoj po začetku drugega polčasa, v 50. minuti, je Javier Pastore učinkovito zaključil protinapad in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Tito Vilanova je takoj zatem dal znak Lionelu Messiju, naj se začne ogrevati, kmalu zatem pa je tudi - čeprav ne popolnoma pripravljen - vstopil v igro. In prav argentinski velemojster je v 71. minuti začel akcijo za izenačenje, ko je podal v kazenski prostor do Davida Ville, ta je žogo zavrnil do Pedra Rodrigueza, ki je z roba kazenskega prostora ugnal Siriguja. To pa je bilo tudi dovolj za napredovanje katalonske ekipe.

STA


Najbolj brano