V nedeljo bo na Bonifiki gostovala Olimpija

Koprčani se v svojo nekdaj neosvojljivo trdnjavo Bonifiko vračajo po dveh zaporednih ničlah z gostovanj. Zanimivo je, da so bili točkam bliže v Mariboru kot v Murski Soboti.

Kapetan moštva iz prestolnice je eden najzaslužnejših za prvi koprski naslov, domačin v “napačnem” dresu, Dalibor Radujko (v sredini) Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Kapetan moštva iz prestolnice je eden najzaslužnejših za prvi koprski naslov, domačin v “napačnem” dresu, Dalibor Radujko (v sredini) Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER> Edina tolažba za nogometaše v rumeno-modri opremi je, da jim v goste prihaja ljubljanska Olimpija, ki je na Bonifiki tradicionalno radodaren gost. Niz koprske nepremagljivosti je dolg že kar 22 prvoligaških tekem, in to z vsemi klubi, ki so za ime imeli katero od različic “Olimpije”, od leta 1987 do danes.

Koper se je znal brez poraza izmazati tudi v časih, ko so imeli gosti neprimerno kvalitetnejšo ekipo. Starejši navijači, ki se spomnijo tekem izpred dveh desetletij, celo trdijo, da je obračun Koper : Olimpija za kanarčke edini pravi derbi, vse druge tekme s slovenskimi klubi se s temi dvoboji ne morejo primerjati. A zdi se, da je tudi ta derbi že nekoliko zbledel.

Za jutrišnjo tekmo lahko mirno zapišemo, da gre za dvoboj razočaranih. Olimpija je res na drugem mestu, toda zaostanek devetih točk za Mariborom ji ob trenutnih razmerjih moči daje le malo upanja v boju za prvaka. V Kopru pa imajo še bistveno več razlogov za slabo voljo. Preboj pod vrh je po zadnjih porazih postal skorajda znanstvena fantastika. Še več, s sedmega je koprska ekipa profesionalcev s proračunom, težkim 1,2 milijona evrov, zdrsnila na predzadnje mesto, v družbo polprofesionalnih klubov, ki svoje finance komajda zaokrožijo na pol milijona evrov.

Zato bo jutrišnja tekma (ob 15. uri) na Bonifiki za oba kluba spet zelo pomembna. Zveni skoraj neverjetno, a domači trener MilivojeBračun se tokrat ne bo mogel opreti le na dva igralca, Srebrenka Posavca in DorisaKelenca, vsi ostali kandidirajo za nastop. Več težav imajo v Ljubljani, kjer sta jesenski del sezone že sklenila Primorca Anej Lovrečič in Erik Salkić. V Istro naj bi se pripeljal tudi avtobus Green Dragonsov.

Jeseni sta se moštvi po precej burni in napeti tekmi razšli z remijem, Koper je Olimpijo nato izločil v pokalu in pogorel na gostovanju v Stožicah, ko je Olimpija svoje delo opravila že v prvem polčasu.

Ob zadnjih pritožbah na račun sojenja seveda tudi ni nepomembno, kdo bo sodil tekmo. Na Bonifiki ne bo piskala katero od uveljavljenih imen, temveč sodnik iz drugega kakovostnega razreda, Davor Drečnik iz Zagorja.

ROK MAVER


Najbolj brano