V čudež res ni nihče verjel

Domžale so slavile v Murski Soboti z 1:0 in s tem onemogočile kakršnokoli koprsko upanje za čudežni preboj v evropski pokal. Kanarčki so tako ali tako igrali le neodločeno ... Celje : Luka Koper 2:2 (0:0).

Celjski vratar Matic Kotnik je Koprčane spravljal v obup Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Celjski vratar Matic Kotnik je Koprčane spravljal v obup Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE > Očitno so koprski nogometaši verjeli v čudež, čeprav so njihovi tekmeci za tretje mesto Domžalčani v Murski Soboti povedli že na začetku drugega polčasa.

Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodnik Vinčić (Maribor) 6.5. Strelci - 0:1 Pučko (61), 1:1 Bajić (64), 1:2 Bagarić (70, iz 11m), 2:2 Gobec (93). Celje: Kotnik 7, Vrhovec 6,5, Krajcer 6,5, Verbič 7, Bajde 6,5 (od 72. Plesec 6), Srdić 7, Korošec 6,5, Gobec 7,5, Žitko 7, Tomažič Šeruga 6 (od 54. K. Medved 6), Žurej 6 (od 64. Bajić 7). Trener: Miloš Rus. Luka Koper: Nenezić 6, Mavrič Rožič 6 (od 52. Pučko 6,5), Bagarić 6,5, Hadžič 6, Blažič 6, Guberac 6,5, Črnigoj 6,5, Bradaschia 6 (od 37. Palčič 6,5), Čovilo 6, Galešić 6 (od 86. Migliorini-), Mendy 5. Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Srdić, Verbič, Krajcer; Hadžić, Pučko, Guberac.

Naivni ali neumni - kanarčki so se skušali v Celju predstaviti v najboljši luči, toda njihov vlak je odpeljal že zdavnaj, in zadnji krog se je izkazal zgolj za formalnost. Po slabem prvem polčasu je istrski prvoligaš povedel po dobri uri igre, ko je Matej Pučko s klopi pridrvel kot brzovlak, toda Celjani so imeli enak odgovor, saj so iz rokava izvlekli Bajića, ki je ravno tako vstopil s klopi. Veselje domačih ni trajalo dolgo, kajti Luka Koper je po sumljivi enajstmetrovki - uspešno jo je izvedel Davor Bagarić - spet povedla.

Rumeno-modri se niso ubadali z izidom iz Murske Sobote, kjer so gostovali Domžalčani, vsekakor pa so upali na ugodne novice.

Plus: Edino upanje koprske ekipe je bilo, da bo jim usoda naklonila poljub sreče. Minus: Cilji niso izpolnjeni, nekaj stotisočakov je splavalo po vodi, krivcev pa verjetno ne bo.

Ni jih bilo, za nameček je zdaj že skoraj legendarni Sebastjan Gobec v zadnjih trenutkih - natanko 12 sekund pred koncem - iz prostega strela poravnal izid in koprski lov na tretje mesto se je neslavno končal. Slaba končnica prvenstva je pač odnesla vse, v zadnjem krogu pa je nemogoče nadomestiti serijo skromnih predstav.

BORIS PLANINC


Najbolj brano