V Sevilli napadli ekipo RTV Slovenija

Privrženci španskega nogometnega kluba Seville so pred drevišnjo povratno tekmo šestnajstine finala evropske lige z Mariborom napadli ekipo RTV Slovenija, novinarja Leona Andrejko pa so zavoljo razbite arkade morali pripeljati v bolnišnico v Sevilli, so zapisali na spletni strani RTV Slovenija.

Nogometni klub Maribor se danes s  Sevillo meri na povratni tekmi   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometni klub Maribor se danes s Sevillo meri na povratni tekmi  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SEVILLA > Snemalec Gregor Maček in novinar Aleš Potočnik sta uspela zbežati, ekipo pa naj bi napadlo pet ali šest huliganov, je sporočil novinar Radia Maribor Matej Štrafela.

Slednji je za MMC povedal, da so nasilneži na slovenske televizijce, ki so se s kosila vračali v hotel, sicer le približno 300 metrov oddaljen od stadiona, prežali v grmovju. Andrejka pa je bil prvi izmed trojice, ki je stopil tam mimo, zato je najprej padlo po njem.

Prva tekma med Mariborom in Sevillo se je v Ljudskem vrtu končala z neodločenim izidom 2:2. Povratna tekma je danes.

Štrafela dodaja, da so bili novinarji takrat brez kamere, akreditacij, gobice na mikrofonu ali drugih razpoznavnih znakov, zato sklepajo, da je bil napad vnaprej načrtovan.

Ekipa Televizije Slovenija je namreč dopoldne v mestu snemala reportaže s slovenskimi navijači, zato predvidevajo, da so jih napadalci takrat prepoznali jim očitno sledili. Za drevišnjo tekmo je za slovenske navijače prodanih 515 vstopnic, Štrafela pa dodaja, da naj bi v Španijo prišlo še kar nekaj navijačev Maribora, ki so brez vstopnic.

STA


Najbolj brano