V Novi Gorici brez zadetkov

Nogometaši Gorice in velenjskega Rudarja so v tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Massimo Coda (v modrem dresu) v zgoščeni obrambni igri nista dobivala uporabnih žog Foto: Bostjan Bensa
Massimo Coda (v modrem dresu) v zgoščeni obrambni igri nista dobivala uporabnih žog Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > V derbiju kroga sta se pomerila polfinalista slovenskega pokala, ki bosta prvo tekmo odigrala že v sredo v Velenju.

Športni park Nova Gorica, gledalcev 500, sodniki Balažič (Ljubljana), Žunič, Ajdovec (oba Kranj). Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok (od 79. Enow), Coda, Lapadula (od 76. Bazzoffia), Boniperti, Jogan, Favalli, Vincente (od 66. Baradocco), Misuraca, Modolo. Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Firer (od 88. Rošer), Krefl (od 65. Podlogar), Črnčič, Rotman, Jahić, Dedič, Radujko, Eterović (0d 79. Kocić). Rumeni kartoni Vicente, Lapadula, Coda; Krefl, Stjepanović.

Dvoboj dveh najboljših obramb lige je odprla Gorica, tekmeca pa sta bila v prvem delu dokaj enakovredna. V zadnjih dvajsetih minutah je domača zasedba prevladovala, vendar streli od daleč in akcije v kazenskem prostori niso obrodili sadov.

Tudi gostje so nekajkrat zapretili, nevaren je bil prosti strel Mateja Eterovića v 41. minuti, ko je vratar Alex Cordaz žogo odbil v kot. Sicer pa je prvih 45 minut minilo v borbeni igri, ko je boj za vsako žogo preprečeval lepe akcije in protinapade. Tako je bilo tudi v drugem polčasu. Tako Eterović kot Massimo Coda, ki sta s po 12 goli najboljša strelca lige, v zgoščeni obrambni igri nista dobivala uporabnih žog.

Gorica po tretji zaporedni domači tekmi od 26. oktobra lani v svojem Športnem parku še ni zmagala. Po sedmem remiju ob enajstih zmagah ima 40 točk.

STA


Najbolj brano