V Mirnu lažje dihajo

Nogometaši Adrije so si pripravili dobro ozimnico v jesenskem delu tretjeligaškega prvenstva. Pomlad bo bolj spokojna kot je bila v prejšnjih sezonah.

Tudi na začetku pomladi se bodo Mirenci (v modrih dresih) pomerili s sosedi iz Bilj Foto: Boštjan Bensa
Tudi na začetku pomladi se bodo Mirenci (v modrih dresih) pomerili s sosedi iz Bilj Foto: Boštjan Bensa

MIREN>Kaj bi bilo, če bi bilo, se po jesenskem delu sezone sprašujejo privrženci mirenske Adrie, ki je med ostalim zastreljala kar štiri enajstmetrovke, od tega tri Filippo Zovatto. Pogled na lestvico bi bil bržkone še za odtenek lepši. Tudi tako je peto mesto z istim številom točk kot tretjeuvrščena Brda prav spodobno. Še posebej, če se spomnimo dogajanja v zadnjih dveh sezonah, ko so si Mirenci reševali kožo v končnici. Lani so si obstanek zagotovili prav v zadnjem krogu.

Tudi začetek prvenstva kljub uvodni zmagi na lokalnem derbiju z Biljami, na katerem se je poškodoval dolgoletni kapetan Boštjan Sardoč, sicer ni bil najbolj obetaven. Minil je v znamenju trenerskih akrobacij. Florijan Debenjak namreč ni dobil dovoljenja iz licenčne komisije Nogometne zveze Slovenije, da bi ob vlogi pomočnika pri Gorici hkrati imel tudi glavno trenersko funkcijo pri Mirencih. V klubu so se nato odločili za preverjeno rešitev. Na klop se je vrnil Jože Prelogar, ki je moštvo prevzel že v končnici pretekle sezone.

Če odštejemo obračun z Brdi (1:4), so se Mirenci spet izkazali za čvrsto ekipo, ki tekmecu ne ponuja veliko priložnosti. Napadalna učinkovitost se je v primerjavi z lani sicer izboljšala, a tu ima Adria še vedno precej rezerv. So se pa Mirenci izkazali z nabiranjem točk na gostovanjih, kjer so ob dveh zmagah in treh remijih zabeležili le en poraz. “Morda bi glede na sestavo ekipe lahko iztržili kaj več, a je treba upoštevati objektivne in subjektivne okoliščine, pa tudi športno nesrečo na nekaterih tekmah, kjer smo bili bližje zmagi. Smo pa zadovoljni s prikazanim na igrišču. Naše tekme so bile povečini zelo gledljive,” je pojasnil član upravnega odbora kluba Peter Budin, ki že pogleduje proti nogometni pomladi.

Nadeja se, da bodo s Prelogarjem, ki se sicer vozi iz Ljubljane, sodelovali tudi v drugem delu prvenstva. Ekipa naj bi ostala bolj ali manj nespremenjena. Doživi lahko le kozmetične popravke. Rezultatski cilj je ohranitev jesenskega položaja na lestvici. ASO


Najbolj brano