V Italiji štiri aretacije, v preiskavi tudi Gattuso

Italijanska policija je davi v okviru preiskave o prirejanju izidov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirala štiri osebe in obenem odprla preiskavo proti svetovnemu prvaku z azzurri, Gennaru Gattusu. Za zdaj še ni znano, kje je policija opravila aretacije.

Italijanska policija je davi v okviru preiskave o prirejanju izidov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirala štiri osebe in obenem odprla preiskavo proti svetovnemu prvaku z azzurri, Gennaru Gattusu (v dresu Milana, leta 2011) Foto: Reuters
Italijanska policija je davi v okviru preiskave o prirejanju izidov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirala štiri osebe in obenem odprla preiskavo proti svetovnemu prvaku z azzurri, Gennaru Gattusu (v dresu Milana, leta 2011) Foto: Reuters

RIM > Četverica, ki jo je policija aretirala, naj bi služila kot vezni člen med svetom nelegalnih stav in nogometaši, so povedali preiskovalci za italijansko tiskovno agencijo Anso.

Gennaro Gattuso, leta 2006 z italijansko izbrano vrsto tudi svetovni prvak, je osumljen kriminalnega dejanja z namenom storiti športno prevaro. Gattuso je bil nekaj časa trener italijanskega drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu zahvalili po le nekaj tekmah. V preiskavi se je znašel tudi nekdanji nogometaš Lazia Cristian Brocchi.

Davi je v akcijo stopilo na ducate policistov, ki so delovali po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je leta 2010 razkrilo afero Calcioscommesse.

STA


Najbolj brano