V Evropo le z načrtnim delom

Začetek slab, konec dober. Vsaj za polovico sezone nogometašev FC Luka Koper to drži. V teh dneh bo najbolj zaposlen športni direktor Andrej Poljšak, saj se je z novim letom začel enomesečni prestopni rok.

Andrej Poljšak: “Ekipa je bila nadgrajena,  a smo kljub temu zelo slabo začeli.  Mogoče smo bili preveč nestrpni. Tudi novinci  so potrebovali aklimatizacijo.”
Andrej Poljšak: “Ekipa je bila nadgrajena, a smo kljub temu zelo slabo začeli. Mogoče smo bili preveč nestrpni. Tudi novinci so potrebovali aklimatizacijo.” 

KOPER> Prav zato nas je v začetku pogovora z Andrejem Poljšakom zanimalo, če se kaj dogaja na tem področju.

> Kakšne so zadnje novosti?

“Kot je že znano, so ponudbe za Struno, Bagarića in Aganovića. Zdaj se začenja prestopni rok in pričakovati je, da bodo pogovori hitreje potekali. Precej je povpraševanja, konkretnega pa je bolj malo.”

> Kakšno strategijo ste v klubu dorekli pred zimskim premorom?

“S fanti smo imeli sestanek, saj so se pojavljale informacije o velikih spremembah v ekipi. Igralcem smo rekli, da to ne drži, če pa kdo najde kaj boljšega, si lahko poišče drugi klub. Z vsakim se bomo tudi še pogovorili. Kdor bo začel priprave, je najbrž razumel, da se bo potrebno pogovarjati o spremembah pogodb, saj na lestvici nismo visoko.”

> Za prodajne adute najbrž ne velja, da lahko kar gredo drugam.

“Vsak je lahko na trgu, če pride prava ponudba. Zanimanje je veliko že od kadetov naprej. Igralce želimo pripraviti za prodajo. Nočemo jih prodajali prezgodaj. Vse bo odvisno od financ.”

> Kakšna je uradna ocena polsezone?

“Čeprav je bila ekipa nadgrajena, smo zelo slabo začeli. Mogoče smo bili preveč nestrpni. Tudi novinci so potrebovali aklimatizacijo. Šele pred koncem jeseni je ekipa delovala tako, kot smo si predstavljali na začetku sezone. Nesrečni žreb evropskega pokala je prinesel dodatne težave. Če bo ekipa ostala v enaki sestavi, se lahko spomladi morda povzpnemo na tretje mesto.”

> Ali ste si predstavljali, da bo vaše delo tako naporno?

“Nisem. Morda zato, ker me je v klubu čakalo še veliko drugega dela. Nismo še tako organizirani, kot si želimo, zato moramo pomagati na drugih področjih. Tako sem delo športnega direktorja dal malce na stran in delal še kaj, da so igralci imeli urejene dokumente.”

>Se še vidite v tej vlogi?

“Pred časom sem ponudil odstop zaradi slabih rezultatov, a smo se dogovorili, da vsi ostanemo do skupščine. Rad bi ostal športni direktor. Delo je zanimivo in še ogromno se moram naučiti.”

> Kakšna je vaša dolgoročna vizija koprskega nogometa?

“Trenutno ne moremo tekmovati z Mariborom, zato smo poleti šli v nakup mladih igralcev. Pred tem smo preverili, kaj imamo v lastnem mladinskem pogonu. Vizija je delo z mladimi. V kolikor se ponudi priložnost, da z našimi močmi in minimalnimi nakupi konkuriramo vrhu, bomo ta izziv sprejeli. Rezultati mladinskega pogona kažejo, da smo lahko optimisti.”

> Kakšni so odnosi Kopra z Olimpijo in Mariborom?

“Moji odnosi so dobri. Z direktorjem Olimpije Ačimovićem se večkrat slišiva, tudi z Mariborom sem na zvezi, odkar je Pavlin pri njih. Z moje in klubske strani ni težav, mogoče imajo drugi ljudje kakšne zamere. Operativci jih nimamo.”

> Koliko okrepitev načrtujete?

“Odvisno od tega, koliko nogometašev bo šlo proč. Z nami je treniral Patrik Bordon, ki je poskušal srečo v tujini. Verjetno bo ostal z nami. Nove moči bi iskali v okolici. Če bo odšel kdo od nosilcev igre, ga bomo skušali nadomestiti.”

> Ali si želite nastopiti v evropskem pokalu tudi v prihodnji sezoni?

“To gotovo pripomore k večjemu ratingu kluba na trgu. Toda ekipa mora biti pripravljena na igranje v Evropi. Poleti je bilo malo časa, ekipa ni bila uigrana, sledila pa je še menjava trenerja. Naredili smo napako. Če želi ekipa v Evropi prikazati svoj pravi obraz, potem mora biti zgrajena skozi sezono.”

ROK MAVER


Najbolj brano