V Apuliji je našel mir

Dejan Žigon je po nemalo zapletih začel pisati svojo zdomsko nogometno zgodbo v italijanski deželi Apulija, kjer brani barve tretjeligaša Barlette. V pretekli sezoni najboljši strelec Gorice se je ob koncu prvenstva znašel na svojevrstnem razpotju.

Dejan Žigon (z žogo) v letošnji sezoni brani barve Barlette
Dejan Žigon (z žogo) v letošnji sezoni brani barve Barlette 

NOVA GORICA > Z Novogoričani je zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti tako kot tudi nekdanja soigralca Miha Mevlja in Miha Gregorič prekinil pogodbo, a to je bil šele uvod v urejanje statusa oziroma odnosov z bivšim klubom. Formalnim proceduram ni bilo videti konca, čas pa je neusmiljeno tekel. Prvenstva v Evropi so se povečini že začela, Dejan Žigon pa je še tuhtal in tehtal.

“Upal sem, da se mi bo ponudila priložnost za dokazovanje na kakšni odmevnejši nogometni sceni, a se žal to ni zgodilo. Imel sem tudi ponudbe iz Slovenije, ki pa me niso prepričale. Naposled sem sprejel poziv športnega direktorja Barlette, ki me je že pred časom želela v svojih vrstah,” je pojasnil 24-letni Žigon, ki se je svojim novim soigralcem pridružil oktobra, mesec dni kasneje pa je končno dobil vse potrebne papirje za igranje. ”Vse skupaj se je zavleklo, a svoje odločitve ne obžalujem. V Barletti sem se dobro znašel tako po športni kot tudi po življenjski plati. Najpomembnejše pa je, da sem našel notranji mir in se spet lahko osredotočim na nogomet. Počasi lovim tekmovalni ritem in stopnjujem igralne minute,” je povedal ofenzivni nogometaš, ki je z Barletto podpisal enoletno pogodbo.

Konec preteklega tedna je s soigralci gostoval v Catanzaru. Pri remiju 1:1 je sodeloval do 66. minute. Točka je upoštevajoč položaj na lestvici uspeh. Barletti kljub ambicioznim ciljem namreč ne cvetijo rožice, saj se nahaja na dnu ene od dveh tretjih, tako imenovanih Pro lig. Olajševalna okoliščina je, da zaradi spremembe tekmovalnega sistema po koncu letošnje sezone iz lige ne bo izpadel nihče. Z Nocerino, ki jo bodo gostili konec tedna, so sosedi na lestvici. Žigon se tako utegne na igrišču pomeriti s svojim nekdanjim soigralcem Krisom Joganom, ki je bil nedavno vpleten v razvpiti incident z navijaškimi skrajneži svojega kluba.

“S Krisom se tako kot še z enim bivšim soigralcem Dinom Martinovićem dokaj redno slišimo. V Barletti, ki je nekoč tekmovala v drugi ligi, imamo, kar je za italijanski jug običajno, številčno in glasno podporo, a v mejah športnega navijanja. V okolici Neaplja, kjer se nahaja Jogan, so navijači vendarle bolj zagrizeni in bojeviti,” je pojasnil Žigon, ki se je v obmorskem mestu s 100.000 prebivalci dobro znašel. Živi v dvosobnem stanovanju, kjer se mu bo po novem letu pridružilo tudi dekle. Božične praznike, ko v Italiji nastopi krajši prvenstveni premor, bo preživel doma.

“Tekmovalni koledar brez dolgega zimskega premora mi kar ustreza. Prvenstvo se konča 5. maja, tako da si bom poleti lahko privoščil nekaj več oddiha. Nasploh jemljem igranje v tretji italijanski ligi kot dobrodošlo izkušnjo. Kakovost je na spodobni ravni, v ligi so izkušeni in taktično podkovani igralci ter mlajši posojeni nogometaši, ki si želijo dokazovanja,” je pojasnil Žigon.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano