Uvajanje mladih je prineslo nihanja

Za nogometaši Bronxa je povprečna sezona. Lanski zmagovalci slovenskega pokala so letos hitro izpadli, v prvenstvu pa so se izognili končnici za obstanek. Pozitivna je le uveljavitev mladih igralcev.

Mladi Nik Zajc (z žogo) je to sezono že opozoril nase Foto: Drago Perko
Mladi Nik Zajc (z žogo) je to sezono že opozoril nase Foto: Drago Perko

ŠKOFIJE > V prejšnjih sezonah so obstanek v ligi zagotavljali izkušeni nogometaši. Mlajši niso dobivali veliko priložnosti. Izkušnje so nabirali predvsem v mladinski ligi. Medtem je sistematično delo z mlajšimi selekcijami pričenjalo dajati sadove.

Pomladitev članskega moštva se je napovedovala že pri lanskem osvajanju pokala, saj sta bila ključna moža zmage mlada Nik Zajc in Erik Kocjan. Večjo odgovornost so mladi prevzeli v letošnjem drugem delu sezone, ko se je po poškodbi vratu, ki jo je staknil v drugem krogu DP, vrnil tudi Aleš Šmon .

“Že poleti smo načrtovali pomladitev, vendar nekaj starejših igralcev ni našlo novih delodajalcev in so ostali pri nas. Ekipa ni bila dovolj uigrana, saj sedem do osem nosilcev zaradi službenih obveznosti ni dovolj treniralo. To se je pokazalo v pokalu in v prvenstvom, ko smo izgubili nekaj tekem, ki jih ne bi smeli,” je pojasnil predsednik KMN Bronx Škofije Željko Stanič.

Potem, ko so Škofjoti v četrtfinalu pokala doma porazili Sevnico s 4:0, so na gostovanju zapravili prednost in se po slabem izvajanju kazenskih strelov poslovili od zaključnega turnirja. Ekipa z Rokom Grželjem in Slavenom Radiškovičem (kasneje sta odšla v tujino) bi lahko naredila več. Decembra je v DP z Litijo izgubila le s 4:3. Hiter izpad iz pokala in soliden položaj na prvoligaški lestvici sta botrovala odločitvi za pospešeno novoletno pomladitev, ki je že del priprav na naslednjo sezono, pred katero so mladi pridobili pomembne prvoligaške izkušnje.

Izkušeni Tine Kapun,Dragan Mirkovič in Tadej Čuk so prevzeli večje breme, kljub temu pa je bilo zaradi pomladitve v igri na nekaterih tekmah preveč nihanj. Nogometaši trenerja Draženka Vujića so tako v Mariboru zapravili prednost petih zadetkov, na domači tekmi proti Velikim Laščam pa so v predzadnji minuti prejeli kar tri gole.

“Kljub nihanjem je ekipa napredovala, kar se je pokazalo v četrtfinalu prvenstva, saj je bila za okrepljeni Puntar zelo trd oreh,” je še dodal Stanič. Več od pričakovanj je tedaj pokazal predvsem Borut Kolar, žal pa je povratno tekmo pokvarilo slabo sojenje. Tolminci so se ne glede na to zasluženo prebili naprej, letšnja sezona pa Škofjotom zaradi povprečnih dosežkov ne bo ostala dolgo v spominu.

SANDI JERMAN


Najbolj brano