Uspela videmska generalka za spomladanski začetek

Nogometaši Gorice so v generalki za spomladanski začetek sezone pustili zelo soliden vtis. Premešani postavi Udineseja so se čvrsto zoperstavili in po zaostanku v prvem polčasu iztržili neodločen izid. Udinese : Gorica 1:1 (1:0).

Nogometaši Gorice (modri) so se    v Vidmu dobro zoperstavili Udineseju (oranžni) Foto: Aleš Sorta
Nogometaši Gorice (modri) so se v Vidmu dobro zoperstavili Udineseju (oranžni) Foto: Aleš Sorta

VIDEM > Prijateljski obračun s članom italijanske serie A so odigrali kar na osrednjem igrišču stadiona Friuli, ki je na častni tribuni odprl vrata za obiskovalce. Precej je bilo tudi gostujočih privržencev, ki so videli spodbudno predstavo Novogoričanov.

Stadion Friuli, gledalcev 300, sodnik Zufferli (Italija). Strelca - Maicosuel (25), 1:1 Coda (55). Udinese: Brkić (od 46. Kelava), Codromaz, Naldo, Douglas, Jadson, Zielinski, Mlinar, Lazzari (od 58. Rovini), Gabriel Silva, Maicosuel, Lopez. Trener: Francesco Guidolin. Gorica: Cordaz (od 72. Cacchioli, Vanin (od 84. Širok), Favalli, Modolo (od 77. Celcer), Jogan, Berardocco, Vetrih (od 75. Marshal), Misuraca, Lapadula, Boniperti (od 75. Finocchio), Coda. Trener: Luigi Apolloni. Rumeni karton - Modolo.

V prvem polčasu so izpeljali nekaj obetavnih akcij in si tudi priigrali prvo izrazitejšo priložnost. Lepi podaji Massima Code pa ni sledil učinkovit zaključek. Filippo Boniperti, ki utegne na levi strani goriškega napada za menjati Sašo Aleksandra Živca, je meril pod oblake.

Domači trener Francesco Guidolin je po pričakovanju ponudil priložnost nogometašem, ki v italijanskem prvenstvu dobivajo manj minut. Večini prvokategornikov je namenil počitek, ne pa vsem. V vratih je bil tako Željko Brkić, igrali pa so tudi še Naldo, Gabriel Silva Lopez in Maicousel. Prav brazilski ofenzivni vezist je z mojstrskim prostim strelom popeljal gostitelje, ki do zadetka niso resneje ogrozili novogoriških vrat, v vodstvo. Isti igralec je že pred poldrugim letom na prijateljskem dvoboju Videmčanov in Novogoričanov dosegel edini zadetek. Gostje bi lahko včeraj že po slabih petih minutah izenačili. Brkić je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Codo, a se je videmski čuvaj mreže nekaj trenutkov zatem odkupil, ko je ubranil enajstmetrovko Gianvitu Misuraci. Zgrešena priložnost je spodrezala krila gostom, ki so bili v podrejenem položaju do konca prvega polčasa. In še zanimivost: v začetni enajsterici Videmčanov sta bila le dva Italijana, bistveno več (8) pa jih je zaigralo od prve minute pri Novogoričanih, ki so imeli v udarni enajsterici dva slovenska nogometaša.

Drugi polčas sta ekipi začeli praktično z nespremenjenima zasedbama v polju. Pogumnejši Novogoričani so bili sprva bolj podjetni in tudi konkretni. Izenačenje so si zaslužili. Po dajo Misurace je v gol spremenil najboljši novogoriški strelec Coda, ki je s strelom z glavo ugnal hrvaškega vratarja Ivana Kelavo.

Prejeti zadetek je predramil gostitelje, ki sicer na igrišču ni so prevladovali, so pa z nekaj akcijami nakazali, da si želijo zmagati tudi na prijateljski tekmi. V prelomnih trenutkih tekme je Novogoričane z dvema sijajnima obrambama rešil Alex Cordaz, ki je ob menjavi doživel glasen aplavz. Gostujoči trener Luigi Apolloni za razliko od prejšnjih prijateljskih tekem včeraj ni veliko kombiniral, prvo menjavo je namreč opravil šele v 72. minuti. Novogoričani so v izdihljajih tekme imeli celo priložnost, da bi proti članu serie A vknjižili prestižno zmago, a se je izkazal domači vratar.

Kakorkoli - Novogoričani so si priigrali lepo popotnico pred prvenstvenim nadaljevanjem z Domžalami.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano