Urok četrte tekme

Koprčani že nekajkrat niso povezali tri zaporedne zmage, a četrte jim nikakor ni uspelo doseči. Z Domžalami so igrali neodločeno. Luka Koper : Domžale 1:1 (1:1).

Za Koprčane je zadel Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za Koprčane je zadel Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Pospešen ritem prvenstva jemlje svoj davek tudi v obliki poškodb. Bolj kot se bliža konec sezone, več priložnosti dobivajo igralci z drugega plana.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik Vinčić (Maribor) 6. Strelca - 1:0 Pučko (6), 1:1 Janža (30, iz 11m). Luka Koper: Simčič 6,5, Hadžić 6,5, Šme 6, Čovilo 6,5, Žibert 6,5 (od 81. Pilčić -), Ivetić 6,5, Pučko 7, Črnigoj 6 (od 84. Štulac -), Lotrič 7, Štromajer 6,5 (od 65. Galešić 5). Trener: Rodolfo Vanoli. Domžale: Vidmar 6, Horić 6, Dobrovoljc 6,5, Janža 6, Korun 6, Majer 6,5, Jelar 6,5, Požeg Vancaš 6, Kous 6 (od 73. Žužek-), S. Vuk 6 (od 75. G. Vuk -), Aneff 6,5 (od 83. Rudonja -). Trener: Luka Elsner. Rumeni kartoni: Lotrič, Šme; Majer, Aneff, Jelar, G. Vuk.

Tako Koper kot Domžale sta se sinoči v mrzlem vetru pomerila brez nekaterih nosilcev igre. Koper bo do konca sezone brez Halilovića, verjetno tudi brez kapetana Guberca, Palčič se bo morda vrnil, medtem ko je Blažič manjkal zaradi kartonov.

Razburljivejši je bil prvi polčas, v drugem so imeli lepše priložnosti za zadetek gostje. Tekmeca sta v prvih 25. minutah uprizorila dinamično in igrivo predstavo, z nekaterimi lepimi potezami (recimo podaji s peto Štromajerja in Lotriča), v napadu sta uspešno sodelovala hitra Lotrič in Pučko, ki sta zgradila zgodnje vodstvo kanarčkov. Prekmurec je izvajal z levega kota, Pučko pa je mimo Janže poslal žogo v mrežo. Do 18. minute so si domači priigrali že štiri kote, do 31. pa še dve priložnosti (en strel Lotriča je Vidmar ustavil na golovi črti). Domžale so bile nevarne zgolj na trenutke. Kar ni uspelo Požegu Vancašu je nato iz najstrožje kazni Janži, potem ko je z roko igral Šme. S tribune se je zdelo, da je podobno na drugi strani igral z roko eden od gostov, toda sodnik Vinčić je na jezo domačih menil drugače.

Drugi polčas ni postregel s spornimi dogodki, podjetneje so ga začeli gostje. Koprska tekoča igra iz prvega polčasa ni bila več prepričljiva, manjkale so prave zaključne podaje, nekateri so pretiravali v preigravanjih, ali pa so podaje končale v domžalskem obrambnem bloku. Tudi redki poskusi gostov niso bili nevarni. Za nameček se zamenjava Štromajerja z rekonvalescentom in povsem nerazpoloženim Galešićem ni obrestovala. Šele v 72. minuti je dogajanje nekoliko predramil strel Črnigoja za las nad prečnik, potem pa je Aneffu veselje preprečil Simčič, zatem pa še Gregorič. Koper si je lažno upanje vzbudil ob prostem strelu tik pred koncem tekme, a je bil Hadžić v prepovedanem položaju.

ROK MAVER


Najbolj brano