Umrl je Tito Vilanova

Le nekaj ur po nujni operaciji je v bolnišnici v Barceloni umrl bivši trener nogometašev Barcelone Tito Vilanova. Star je bil 45 let, pred dvoma letoma pa so mu zdravniki diagnosticirali raka obušesne slinavke.

Le nekaj ur po nujni operaciji je v bolnišnici v Barceloni umrl bivši trener nogometašev Barcelone Tito Vilanova Foto: Goal.Com
Le nekaj ur po nujni operaciji je v bolnišnici v Barceloni umrl bivši trener nogometašev Barcelone Tito Vilanova Foto: Goal.Com

BARCELONA > Tita Vilanovo so v četrtek sprejeli v bolnišnico zaradi črevesnih težav, povezanih z razvojem bolezni. Pod nujno so ga v petek operirali, danes popoldan pa je izgubil najpomembnejšo bitko v življenju.

Vilanova je trener Barcelone postal julija 2012 po odhodu Pepa Guardiole. Čeprav je podpisal dvoletno pogodbo, je moral julija 2013 zaradi zdravstvenih težav zapustiti trenerski stolček. Ko je bil prvi trener Barcelone, je postal prvak Španije in s svojo ekipo osvojil rekordnih 100 točk.

Njegova trenerska kariera se je začela v B ekipi Barcelone, kot igralec pa je bil Vilanova član Barcelone od 1988 do 1990. Igral je tudi za Celto, Badajoz, Mallorco in Elche.

STA


Najbolj brano