Tudi brez Primorja gre

Da so novi začetki težki, je znano. Po trnovi poti gre tudi nogomet v Ajdovščini, ki se po mrku NK Primorje poskuša postaviti na noge.

NK Škou Nagode goji tretjeligaške ambicije
NK Škou Nagode goji tretjeligaške ambicije 

AJDOVŠČINA> Propad članske ekipe pred poldrugim letom je sprožil verižno reakcijo. Mlajše selekcije so sicer združili pod okrilje Nogometne šole Ajdovščina, a so nejasne perspektive povzročile množičen odhod igralcev. Lanski eksodus je bil za ajdovski nogometni bazen hud udarec, trend pa se je v manjši meri nadaljeval tudi v novi sezoni, ko ekipi kadetov in mladincev igrata v drugi državni ligi zahod. Po pričakovanjih sta pri repu razpredelnice. Nekoliko bolje kaže kadetom, ki v 14-članski ligi držijo 11. mesto z 12 točkami, slabše pa mladincem, ki so osvojili le tri točke in so zadnji.

“Čaka nas boj na vseh frontah, ne le na igrišču. Piramido smo morali sestaviti praktično znova, zato si ne delamo iluzij. Če bi ostali tisti igralci, ki imajo zdaj vidne vloge v drugih klubih, zlasti v Gorici, bi v Ajdovščini imeli prvo ligo med mladinci in kadeti. Tako pa nas čaka dolgotrajen proces vrnitve na položaje, ki smo jih že zasedali. Ajdovski bazen je preprosto premajhen, denarja, ki prihaja pretežno iz občinskega proračuna, pa je premalo za velike korake,” je pojasnil Adrijan Fegic, trener mladincev pri NŠ Ajdovščina, ki se je povezala s člansko ekipo Škou Nagode v primorski ligi. Moštvo kljub zaostanku štirih točk za vodilno Cerknico še cilja na uvrstitev v 3. SNL.

“Verjamemo, da lahko še obrnemo razmerje sil na lestvici, čeprav smo si privoščili nekaj spodrsljajev. Najbolj boleč je domač poraz s Cerknico, ko se nam je primeril slab dan. Z dvema, tremi okrepitvami bi se lahko spet vključili v boj za prvo mesto, ki vodi neposredno v tretjo ligo,” je pojasnil predsednik kluba Marko Nagode.

Zanimanje za nogomet v Ajdovščini ostaja. To dokazuje obisk na tekmah. Lokalni derbiji z Vipavo, kjer se je denimo zbralo 250 gledalcev, seveda pritegnejo največ občinstva na obnovljeni stadion. ASO


Najbolj brano