Triptih z velenjskimi knapi

Nogometaši Gorice so včeraj dobili tekmeca v polfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja. Pomerili se bodo Rudarjem. Prva tekma bo 26. marca v Velenju, povratna pa 2. aprila v športnem parku.

Najboljši strelec Novogoričanov Massimo Coda (v modrem dresu) v prvenstvu proti Rudarju še ni zadel. Bo v pokalu?  Foto: Jure Batagelj
Najboljši strelec Novogoričanov Massimo Coda (v modrem dresu) v prvenstvu proti Rudarju še ni zadel. Bo v pokalu?  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Generalko za pokalni obračun bodo Novogoričani in Velenjčani imeli kar v prvenstvu. Moštvi se bosta namreč pomerili v 23. krogu, 22. marca. Nasploh varovance Luigija Apollonija čez mesec dni čaka zahtevno, morda tudi ključno obdobje. Poleg triptiha z Rudarjem bodo 29. marca v primorskem derbiju gostovali v Kopru, 5. aprila v športni park prihaja Olimpija, teden dni kasneje pa se bodo odpravili v Ljudski vrt.

Sicer pa Novogoričani v zadnjih letih z Velenjčani nimajo najboljših izkušenj. V sezoni 2011/12 sta se moštvi pomerili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, uspešnejši pa so bili Velenjčani, ki so doma zmagali z 2:1, v športnem parku pa se je tekma končala neodločeno 1:1. Tudi prvenstvena bilanca ni posebej spodbudna. V zadnjih dveh letih, posebej pred letošnjo sezono, je novogoriška ekipa doživela korenite spremembe, a se rezultatski trend (še) ni zasukal. V Novi Gorici sta se tekmeca v jesenskem delu razšla z neodločenim izidom 1:1, v Velenju pa so slavili gostitelji z 2:1. Ekipi sta tudi sosedi na lestvici. Gorica ima na četrtem mestu 35 točk, Rudar pa tri manj. Obe moštvi si lahko s pokalnim uspehom odpreta vrata evropskih tekmovanj. V drugem polfinalnem paru se bodo branilci lovorike, Mariborčani pomerili z Olimpijo.

“Pred žrebom nismo imeli posebnih želja. V vsakem primeru smo vedeli, da nas čaka zahteven tekmec. O Mariboru ne velja izgubljati besed. Olimpija se bo slej ko prej pobrala, Rudar pa je v jesenskem delu prvenstva potrdil kakovost, v katero smo se prepričali tudi sami. Sicer pa nas do pokalnega dvoboja čaka še nekaj pomembnih prvenstvenih obračunov. Vadbene razmere doslej niso bile idealne, a smo se znašli. Verjamem, da smo dobro pripravljeni,” je pojasnil Amedej Vetrih, ki je v zimskem prestopnem roku podpisal dveinpolletno pogodbo s Parmo, ki ga je do konca sezone posodila Gorici.

Predzadnjo pripravljalno tekmo pred spomladanskim delom DP bodo Novogoričani odigrali jutri pri Udineseju. Tam bo morda že videti, za kakšno enajsterico se bo v uvodnem spomladanskem krogu odločil Apolloni, ki je v pripravljalnem obdobju precej kombiniral. Zadnji pregledni dvoboj bodo Novogoričani odigrali v soboto z drugoligašem iz Ankarana.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano