Triglav zasenčil vrtnice

Triglav je bil že pred zadnjim krogom na devetem mestu in s tem v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvi ligi, Goričani pa niso imeli več možnosti za mesta v Evropi. Obe ekipi sta zato nastopili oslabljeni, gostje so imeli na rezervni klopi le štiri igralce, pri domačih pa so manjkali nekateri sicer standardni člani začetne enajsterice, ki jih čakajo pomembnejše kvalifikacije z Dobom.

 Foto: Boštjan Bensa
Foto: Boštjan Bensa

KRANJ> Kljub temu so imeli rahlo pobudo domači, čeprav je bila igra raztrgana, prekinjali pa so jo številni prekrški. Goričani so tako morali že v šesti minuti poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Nebojša Kovačevič. V drugem delu prvega polčasa so se domači navijači lahko razveselili tudi zadetkov, oba sta bila sad naveze Dragan Ovčina - Blaž Šujica; najprej je v 33. minuti prvi natančno podal soigralci, ki se je dobro odkril, Čujica pa je s kakšnih 25 metrov natančno streljal in ugnal Darka Brljaka. Ta je moral pet minut pozneje še enkrat po žogo v mrežo, spet pa je bil po podaji Ovčine najhitrejši Šujica in povišal na 2:0. Kranjčani pa bi lahko vodstvo še povišali dve minuti pred koncem polčasa, toda po strelu Anžeta Jelarja je goste rešila vratnica.

V nadaljevanju so bili prvi nevarnejši gostje, v 51. in 55. minuti je poskusil Dejan Žigon, a se je najprej zapletel v kazenskem prostoru, drugi strel pa je vratar Žan Pelko ubranil. Nato sta moštvi spet zaigrali bolj zadržano, po obdobju igre med obema kazenskima prostoroma je bil v akciji Dejan Burgar, ki pa je bil v 70. minuti v prepovedanem položaju. Pred koncem tekme je s strelom za goste poskušal še Kris Jogan, a ni bilo posebne nevarnosti za vratarja Triglava, tako da se je dvoboj končal z izidom prvega polčasa.

Triglav - Hit Gorica 2:0 (2:0)

Kranj, 20. maja (STA) - Nogometaši kranjskega Triglava so v zadnjem, 36. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Hit Gorico z 2:0 (2:0).

* Stadion v športnem centru, gledalcev 350, sodniki: Ponis (Koper), Patarič (Izola) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

* Strelec: 1:0 Šujica (33.), 2:0 Šujica (38.).

* Triglav: Pelko, Ovčina, Dolžan, Nazič, Đurič, Stanarevič (od 72. Šturm), Šujica, Levstek, Šušteršič, Jožef (od 62. Peternel), Jelar (od 56. Burgar).

* Hit Gorica: Brljak, Zarifović, Vetrih, Gregorič, Celcer, Kovačević (od 6. A. Jogan), Buzeti (od 63. Mijatović), Žigon (od 77. Martinovič), K. Jogan, Arčon, Plut.

* Rumena kartona: Šušteršič; Plut

* Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano