Triglav spet previsok za Gorico

Nogometašem Gorice trda prede: na denarno se je navezala še rezultatska kriza. V Kranju so doživeli četrti zaporedni poraz. Triglav je zasluženo zmagal in prehitel Novogoričane. Triglav : Gorica 2:0 (1:0).

Gorica (v modrih dresih) je v zadnjih dveh letih v osmih dvobojih Triglav premagala le enkrat Foto: Bostjan Bensa
Gorica (v modrih dresih) je v zadnjih dveh letih v osmih dvobojih Triglav premagala le enkrat Foto: Bostjan Bensa

KRANJ> Začetek tekme je bil po okusu gostov. Kranjčani so imeli pričakovano žogo več v svoji posesti, a je vse potekalo globoko na njihovi polovici.

Športni center, gledalcev 250, sodnik Habjanič (Murska Sobota) 6,5. Strelca - 1:0 Đurković (31), 2:0 Poplatnik (52). Triglav: Pelko 6,5, Šturm 6, Diallo 6, Klemenčič 6, Jelar 6, Đurković 7,5, Krcić 7,5 (od 62. Kongnyuy 6), A. Poplatnik 7 (od 78. Šujica -), Šmit 6,5, Pokorn 6,5, Bubanja 7 (od M. Poplatnik -). Trener: Dušan Kosić; Gorica: Simčič 6, Širok 5,5, Jogan 5, Celcer 5, Mevlja 5, Vetrih 5 (od 60. N'diaye 5), M'bida 5,5, Žigon 5 (od 52. Frelih 5), Živec 5,5, Praprotnik 5, Šturm 5,5 (od 66. Bremec 5). Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni - Jelar, Đurković, Pelko, Šmit; Širok, Jogan.

Domača igra je bila jalova in predvidljiva, kar je Novogoričanom odpiralo precej manevrskega prostora po odvzetih žogah. Vsaj dve bi lahko v prvih desetih minutah končali v kranjski mreži, a se Amedej Vetrih in zlasti Dejan Žigon nista izkazala pri zaključnih strelih. Tudi nadaljevanje je bilo pričakovano. Kranjčani so poleg poletnih temperatur z igro številnih podaj sčasoma uspavali Novogoričane, ki jim je vidno popuščala zbranost pri obrambnih zadolžitvah.

Nadaljevanje je tako ponudilo drugačno sliko na igrišču. V 25. minuti je prvi zapretil Enis Đurković, dve minuti kasneje pa je Aleš Poplatnik s strelom z glavo stresel še okvir novogoriških vrat. Luknje v novogoriški postavitvi so bile vse bolj očitne. V 31. minuti je Đurković izkoristil neodločnost gostujoče obrambe in dosegel svoj 12. prvenstveni zadetek (četrtega proti Gorici), ki je še razprl krila gostiteljem. Đurković, Šmit, Jelar in Diallo so do konca polčasa ogrožali vrata Vasje Simčiča, ki je imel največ zaslug, da so Novogoričani zaostajali le za gol.

Drugi polčas se je začel tako kot se je prvi končal. Novogoričani so pomaknili težišče igre naprej, a so se tudi izpostavili nevarnim domačim protinapadom. V enem izmed teh je Alen Krcić v 51. minuti še drugič stresel goriški okvir vrat. Minuto kasneje pa je bilo že 2:0. Prvi strel Đurkovića je Simčič še ubranil, odbitek pa je Aleš Poplatnik z glavo pospremil v nebranjeni del mreže.

Plus: lahko bi dobili porcijo golov. To je edina tolažba po porazu v Kranju. Minus: Novogoričani so spet zapravili nekaj priložnosti, potem pa preprosto prenehali igrati. Takšen mrk se jim spomladi še ni primeril.

Zaostanek dveh zadetkov je bil tudi znamenje za spremembe. V igro so po vrsti vstopili Boštjan Frelih, Welle N'diaye, ki je tekmo začel na klopi, in Sandi Bremec, a pravega učinka ni bilo. Gostitelji so bili v naletu, Novogoričani pa razglašeni. Tretji gol v gostujoči mreži je ves čas visel v zraku, še tistih nekaj potencialno nevarnih novogoriških poskusov pa se je končalo brez pravega zaključka.

Mislim, da smo odigrali najslabšo tekmo, odkar vodim moštvo. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Ko pa so gostitelji dosegli prvi zadetek, nismo delovali več kompaktno,” je pojasnil trener Gorice Miran Srebrnič. ALEŠ SORTA


Najbolj brano