Tretja šampionska zvezdica

Mladinci Hita Gorice so konec tedna pred svojimi gledalci proslavili naslov državnega prvaka. Osvojili so že tretjega v zadnjih desetih letih. Osmerica fantov iz šampionske ekipe se je te dni že priključila treningom članskega moštva.

Mladinci Hita Gorice so se tako veselili naslova državnega prvaka  Foto: Aleš Sorta
Mladinci Hita Gorice so se tako veselili naslova državnega prvaka  Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA> Novogoriški nogometaši so vodili praktično od začetka do konca prve slovenske mladinske lige. Naslov so si matematično zagotovili tri kroge pred koncem. Najbližji zasledovalci so zaostali za 13 točk. V celotnem prvenstvu so Primorci doživeli dva poraza - enega v predzadnjem krogu pri Interblocku, ko je bilo že vse odločeno. Novogoričani so bili po 30 tekmah prepričljivo na vrhu tudi po ostalih statističnih prvinah. Imeli so najučinkovitejši napad (81 zadetkov) in najboljšo obrambo (29) lige.

“Številke potrjujejo organiziranost in stabilnost ekipe. Velik poudarek je bil na tehniki. Težili smo k igrivim predstavam. V veliki večini primerov nam je zamišljeno na treningih uspelo prenesti na tekme,” je pojasnil trener Iztok Kavčič, ki že razmišlja o prihodnji sezoni.

Čeprav je deseterica fantov iz šampionske generacije izhodnih letnikov, naj bi tudi v naslednjem prvenstvu mladinci ostali konkurenčni. V ekipi bo še vedno nekaj nogometašev, ki so že v pretekli sezoni igrali vidne vloge. Leto starejši in izkušenejši bodo predstavljali dober temelj, okrog katerega bo Kavčič lahko gradil ekipo. Dopolnili jo bodo igralci, ki so zaključili kadetski staž oziroma dvojno registrirani nogometaši. Okrepili pa naj bi se tudi z enim napadalcem.

In kaj lahko opravi osem mladincev, ki se bodo priključili članskemu moštvu? Kavčič pravi, da imajo primerno kakovost. Eden od osmerice, Sandi Bremec, je bil z 19 zadetki drugi strelec mladinske lige. Še vedno je pod vtisom uspešne sezone: “Občutki so enkratni, pri čemer velja poudariti ekipno homogenost in moštveni duh ter seveda prispevek vseh trenerjev in spremstva,” je pojasnil Bremec.

Zadovoljen je tudi vodja Nogometne šole Hita Gorice Branko Klanjšček: “Imeli smo dobro ekipo in dobrega trenerja. To je naš četrti naslov v preteklem desetletju: tri so osvojili mladinci, enega pa kadeti. Želimo si, da bi bili še naprej podobno konkurenčni na vseh ravneh, tako na tekmovalni, finančni in organizacijski,” je povedal Klanjšček, ki je potrdil, da Hit ostaja pokrovitelj mladinske šole.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano