Treba se je dokazovati

Alen Jogan je z Gorico preživel že veliko dobrih in slabih trenutkov. Letošnja sezona je tudi zanj posebna, saj je formalno član Parme, posojen matičnemu klubu.

Alen Jogan je z Gorico preživel že veliko dobrih in slabih trenutkov Foto: Leo Caharija
Alen Jogan je z Gorico preživel že veliko dobrih in slabih trenutkov Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V nizu rošad, ki bi pripomogle k ublažitvi finančne stiske, sta bila tudi prestopa Uroša Celcerja in Alena Jogana pred začetkom sezone. Oba sta na plačilnem seznamu Parme. Medtem ko je Celcer postopoma padel v drugi plan, pa je 28-letni Jogan večji del jesenskega dela prvenstva imel vidno vlogo. Kot najizkušenejši na igrišču je neredko nosil kapetanski trak in poveljeval obrambi v temeljito prenovljeni in narodnostno mešani ekipi.

Alen Jogan je v jesenskem delu odigral 12 tekem in na igrišču prebil 1072 minut. Prejel je tudi en rdeči karton.

“Fantje, ki so prišli, so nedvomno kakovostni in tudi značajsko pozitivni. Iz dneva v dan je bila opazna krepitev moštvenega duha. Precej smo se družili tudi zunaj igrišča in se pogovarjali.”

> Kakšna je ocena opravljenega jeseni?

“Vsekakor pozitivna. Ekipa je bila na novo sestavljena, kar nas je stalo nekaj točk, a na koncu je izkupiček nadvse spodoben. Pristopa in ciljev ne bomo spreminjali. Šli bomo iz tekme v tekmo. Jeseni smo se dodobra spoznali, pozimi pa se moramo temeljito pripraviti.”

> Kje so rezerve?

“Lahko se izboljšamo v vseh fazah igre. Ključne rezerve pa so v zbranosti. Napake se bodo vedno pojavljale. Ene so bolj na očeh, druge manj. Pomembno je, da jih omejimo.”

> Kaj je prinesel razširjen strokovni štab?

“Deluje kot celota in uglašeno. Vsi trenerji so predani svojemu delu, premorejo pa tudi veliko izkušenj iz igralskih dni.”

> V jesenskem delu je bila praktično na vsaki tekmi spremenjena enajsterica. Kako ste to sprejeli tisti, ki ste v pretekli sezoni igrali domala redno?

“Igralski kader je številčen, zato so rotacije razumljive. Nihče nima zagotovljenega mesta v ekipi. Za sleherni položaj kandidirajo dva, trije nogometaši. Morda se je komu zdelo, da je kateri igralec zapostavljen na račun drugega, a to je napačna presoja. Trener ne dela razlik. Ključno je dokazovanje na treningu. Tisti, ki je boljši, tudi igra.”

> Kakšne pa so razmere v klubu?

“Občutno boljše kot lani. Računi za nazaj so povečini poravnani. Iz pretekle sezone mi dolgujejo še eno plačo, a verjamem, da bo tudi to kmalu urejeno.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano