Tolminci obstali na pragu finala

Puntar je na peti tekmi z Litijo prevladoval, a je zadel le enkrat. V petek bosta Litija in Oplast igrala prvo tekmo finala 1. SFL.

Puntar je na peti tekmi z Litijo prevladoval, a je zadel le enkrat in obstal na pragu finala Foto: Julijan Drago
Puntar je na peti tekmi z Litijo prevladoval, a je zadel le enkrat in obstal na pragu finala Foto: Julijan Drago

LITIJA> 1. SFL, polfinale, 5. tekma - Predilnica Litija : Puntar 2:1 (2:0; 3:2 v zmagah; 1:0 Pantić 8, 2:0 Pantić 12, 2:1 Rutar 26).

Namesto kaznovanega trenerja Tomija Horvata je Litijo na peti tekmi polfinala vodil Andrej Vrhovec. V prvem polčasu so gostitelji, zahvaljujoč razpoloženemu Danijelu Pantiću, povedli z dvema goloma prednosti. V drugem so bili boljši puntarji, a so žogo v gol Litije, ki ga je v petek zvečer odlično branil Damir Puškar, spravili samo enkrat.

Trener Puntarja Matej Kavčič je povedal: “Žal nam je, bili smo zelo blizu. Menim pa, da smo bili danes boljši. A štejejo zadetki. Litija je zabila dva, zato je v finalu.”

Boštjan Uršič pa je izjavil: “Čestitam Litiji. Bili smo zelo blizu, zato nam je še toliko bolj hudo. Bili smo enakovredni, Litija je bila boljša le tistih prvih deset minut. V drugem polčasu nismo imeli sreče.”

Finalista Oplast in Litija bosta igrala na tri zmage, prva tekma bo v Litiji v petek, ko bosta (doma) igrala tudi Puntar in Kix. Puntarja čakata dve tekmi za tretje mesto z Dobovcem, Ajdovci pa bodo imeli proti Slovenskim goricam zadnjo priložnost, da ostanejo v ligi; moštvo, ki bo zmagalo trikrat, si bo izborilo prvoligaški status. VJ


Najbolj brano